Είσοδος      |     
Ενημέρωση
Αρχείο ΔΤ 2019

18/1/2019, “Δεν θα υπάρξει εμπλοκή στην ολοκλήρωση της διαδικασίας καθορισμού των φορέων διαχείρισης στερεών αποβλήτων στην Κρήτη. Ένας από αυτούς θα είναι η ΔΕΔΙΣΑ”

18.01.2019 | Ώρα δημοσίευσης: 09:01

Θετικά συμπεράσματα από τη συνάντηση που έγινε την Πέμπτη (17/1) στο Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας

Με τον υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Γιώργο Σταθάκη και τον αναπληρωτή υπουργό κ. Σωκράτη Φάμελλο, συναντήθηκε την Πέμπτη (17/1) το μεσημέρι, ο Δήμαρχος Χανίων κ. Τάσος Βάμβουκας. Ο Δήμαρχος Χανίων συνοδευόταν από τον Διευθύνοντα σύμβουλο της ΔΕΔΙΣΑ ΑΕ (ΟΤΑ) κ. Γιάννη Κουτράκη.

Το αντικείμενο της συνάντησης που έλαβε χώρα στο Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας ήταν, η εξέλιξη της διαδικασίας ορισμού των Φορέων Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων (ΦοΔΣΑ) στην Κρήτη.

Ο Δήμαρχος Χανίων ενημέρωσε τους κυρίους υπουργούς για το γεγονός ότι, η ΔΕΔΙΣΑ έχει ολοκληρώσει εμπρόθεσμα όλες τις διαδικασίες και είναι ο μοναδικός φορέας διαχείρισης στερεών αποβλήτων, σύμφωνα με την απόφαση της αποκεντρωμένης διοίκησης Κρήτης. Ενημέρωσε επίσης για τις διαδικασίες αποφάσεων των Δημοτικών Συμβουλίων του Ρεθύμνου και της ανατολικής Κρήτης, οι οποίες αναμένεται να ολοκληρωθούν μέχρι την Παρασκευή 18 Ιανουαρίου.

Οι δύο υπουργοί Περιβάλλοντος και Ενέργειας διαβεβαίωσαν ότι η διαδικασία εξελίσσεται ομαλά, ότι υπάρχει επικοινωνία με την αποκεντρωμένη διοίκηση και τους Δήμους και ότι συνεργάζονται με τους αρμοδίους ώστε να μην υπάρξει εμπλοκή στην ολοκλήρωση της διαδικασίας καθορισμού των φορέων διαχείρισης στερεών αποβλήτων. Ανέφεραν επίσης ότι η ΔΕΔΙΣΑ ΑΕ (ΟΤΑ), η οποία αποτελεί έναν δημόσιο φορέα πρότυπο διαχείρισης, θα είναι ο ένας από τους φορείς στο νησί.

p1