Είσοδος      |     
Ενημέρωση
Αρχείο ΔΤ 2019

23/7/2019, Στην τελική ευθεία για το 10ο Διεθνές Ετήσιο Συμβουλευτικό Forum "Πολιτιστικές Διαδρομές" του Συμβουλίου της Ευρώπης, με συνδιοργανωτή τον Δήμο Χανίων

23.07.2019 | Ώρα δημοσίευσης: 03:07

Συνέντευξη τύπου παρουσία του Δημάρχου Χανίων Τάσου Βάμβουκα, της Γενικής Διευθύντριας του Συμβουλίου της Ευρώπης Snezana Markovic και των συνδιοργανωτών

p1

Συνέντευξη τύπου παραχωρήθηκε την Τρίτη (23/7) το μεσημέρι στο καφέ του δημοτικού Κήπου Χανίων, με αφορμή την προετοιμασία για τη διεξαγωγή του 10ου Διεθνούς Ετήσιου Συμβουλευτικού Forum "Πολιτιστικές Διαδρομές" του Συμβουλίου της Ευρώπης.

Παρούσα στη συνέντευξη τύπου ήταν η Γενική Διευθύντρια του Συμβουλίου της Ευρώπης κα. Snezana Markovic που βρέθηκε στα Χανιά, εν όψει του 10ου Διεθνούς Συμβουλευτικού Forum «Πολιτιστικές Διαδρομές» του Συμβουλίου της Ευρώπης, που θα διεξαχθεί στα Χανιά μεταξύ 7-9 Οκτωβρίου 2020. Ο Δήμος Χανίων είναι συνδιοργανωτής του Forum μαζί με την Περιφέρεια Κρήτης, το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Χανίων και το EHICA.

Εκ μέρους του Δήμου Χανίων, ο Δήμαρχος Χανίων Τάσος Βάμβουκας επεσήμανε: Έχουμε τη χαρά να φιλοξενούμε στην πόλη μας την κα Σνεζάνα Μάρκοβιτς, Γενική Διευθύντρια του Συμβουλίου της Ευρώπης.

Η κα Μάρκοβιτς βρίσκεται εδώ προκειμένου να πάρει μια πρώτη γεύση των προετοιμασιών του σημαντικότατου forum που θα φιλοξενηθεί στα Χανιά το 2020.

Ο Δήμος Χανίων στo πλαίσιo της πολιτικής εξωστρέφειας, του ενδιαφέροντος που επιδεικνύει για την ανάδειξη της υλικής και άυλης πολιτιστικής κληρονομιάς, αλλά και της στήριξης της επιχειρηματικότητας διεκδίκησε και τελικά τα κατάφερε να κερδίσει την φιλοξενία του forum "Πολιτιστικές Διαδρομές" του Συμβουλίου της Ευρώπης.

Από τότε, και ήδη, σε συνεργασία με την Περιφέρεια Κρήτης, το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Χανίων και φυσικά την καταλυτική συνδρομή και συμμετοχή του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, οργανώσαμε δυο προπαρασκευαστικές συναντήσεις που αφορούσαν την οργάνωση του Συνεδρίου”, επεσήμανε ο Δήμαρχος Χανίων, ο οποίος προσέθεσε:

Φιλοδοξία μας είναι μέσα από το Forum των "Πολιτιστικών Διαδρομών" να παρουσιαστεί με τον καλύτερο δυνατό τρόπο ο πολιτισμός, η εικόνα των Χανίων, αλλά και της Κρήτης. Γνωρίζουμε καλά, από την εμπειρία άλλων πόλεων που έχουν φιλοξενήσει αυτό το Forum, τα οφέλη διεξαγωγής του. Προβολή της πόλης και τουριστική άνοδος είναι μόνο τα προφανή...

Για τον λόγο αυτό, δική μας επιθυμία είναι να επιτευχθεί μια καθόλα επιτυχημένη διοργάνωση και να κάνουμε όλους όσους επισκεφθούν τα Χανιά για το 10ο Διεθνές Συμβουλευτικό Forum "Πολιτιστικές Διαδρομές" του Συμβουλίου της Ευρώπης στις 7-9 Οκτωβρίου 2020, να ζήσουν, για λίγο, ως πολίτες των Χανίων, να γίνουν πρωταγωνιστές και όχι απλοί φιλοξενούμενοι στην πόλη μας!”.

 

Από την πλευρά της, η Γενική Διευθύντρια του Συμβουλίου της Ευρώπης Snezana Markovic ανέφερε μεταξύ άλλων: “Αφού σας ευχαριστήσω για τη φιλοξενία, θα ήθελα να εστιάσω στη σημασία των “Πολιτιστικών διαδρομών” του Συμβουλίου της Ευρώπης, στη σπουδαιότητα του Forum που θα λάβει χώρα στα Χανιά τον Οκτώβριο του 2020 και βεβαίως να αναφερθώ και στη νέα πολιτιστική διαδρομή που προτάθηκε.

Οι “πολιτιστικές διαδρομές του Συμβουλίου της Ευρώπης αποτελούν μια πρωτοβουλία που επιθυμεί να μιλήσει για την ευρωπαϊκή ταυτότητα, από μια πιο θερμή προοπτική, αναφερόμενη στις ευρωπαϊκές αξίες και σε αυτό το κομμάτι βοηθάει τα μέγιστα ο ίδιος ο πολιτισμός”.

 

Τη σημασία της διεξαγωγής του forum "Πολιτιστικές Διαδρομές" του Συμβουλίου της Ευρώπης τον Οκτώβριο του 2020 στα Χανιά τόνισαν από την πλευρά τους, ο Αντιπεριφερειάρχης Χανίων Νίκος Καλογερής, ο πρόεδρος του ΕΒΕΧ Αντώνης Ροκάκης και ο ιδρυτής και πρόεδρος του συνδέσμου Ιστορικών Καφέ της Ευρώπης Βασίλης Σταθάκης.