Είσοδος      |     
Ενημέρωση
Αρχείο ΔΤ 2019

21/1/2019, Δήμαρχος Χανίων, Τ. Βάμβουκας: “Αναβαθμίστηκε & φωτίστηκε μια σημαντική γωνιά της πόλης μας” - Ολοκλήρωση εργασιών ανάπλασης στο Πάρκο της οδού Γιαμπουδάκη

21.01.2019 | Ώρα δημοσίευσης: 03:01

Με παιδικές φωνές και χαμόγελα γέμισε σήμερα, Δευτέρα 21 Ιανουαρίου, το Πάρκο αναψυχής του Δήμου Χανίων, στην οδό Γιαμπουδάκη, στο πλαίσιο της εκδήλωσης, που διοργανώθηκε, με αφορμή την ολοκλήρωση των εργασιών ανάπλασής του. Μάλιστα, στο Πάρκο βρέθηκαν και άνθρωποι μεγαλύτερων ηλικιών, καθώς στόχος της δημοτικής αρχής είναι αυτό να αποτελέσει πόλη έλξης για όλες τις ηλικιακές ομάδες.

΄Προχωρήσαμε στη λειτουργική και αισθητική αναβάθμιση του συγκεκριμένου σημείου, προκειμένου αυτό να ανταποκριθεί στις ανάγκες των παιδιών της περιοχής, των μαθητών των σχολείων, που γειτνιάζουν, αλλά και των κατοίκων. Το πάρκο αυτό, επίσης, μπορούν να το απολαύσουν όλοι, καθώς βρίσκεται σε ένα κεντρικό σημείο της πόλης μας”, τόνισε σε δηλώσεις του ο Δήμαρχος Χανίων, Τάσος Βάμβουκας, επισημαίνοντας ότι αναβαθμίστηκε και φωτίστηκε μια σημαντική γωνία της πόλης μας.

Μάλιστα, όπως γνωστοποίησε ο κ. Βάμβουκας ο αρχικός προϋπολογισμός του έργου προσέγγιζε τις 220.000 ευρώ, ενώ αυτό δέχτηκε μεγάλη έκπτωση. Παράλληλα, ο Δήμαρχος Χανίων συνεχάρη τις σχολικές κοινότητες του 4ου και 8ου Δημοτικού Σχολείου, που συμμετείχαν στην εκδήλωση του Δήμου με δικά τους δρώμενα, ενώ δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει τον αρμόδιο Αντιδήμαρχο, Γιώργο Ξανθουδάκη, την αρχιτέκτονα της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου, Λιάνα Βαγιανού, που σχεδίασε το έργο, το σύνολο της Δ/νσης Τεχνικών Υπηρεσιών και όλους όσους συνέβαλαν για το ευχάριστο αυτό αποτέλεσμα. Ο κ. Βάμβουκας επεσήμανε επίσης ότι το επόμενο διάστημα θα παραληφθούν πέντε νέες παιδικές χαρές στην περιοχή του Ακρωτηρίου και το πάρκο της Αμπεριάς.

Από την πλευρά της η κα Βαγιανού τόνισε ότι στόχος ήταν παραδοθεί τόσο στη γειτονιά όσο στην πόλη ένας χώρο πρασίνου, όπου ο καθένας θα αισθάνεται όμορφα και θα ξεκουράζεται, ενώ ταυτόχρονα θα προσφέρεται και μια ζωντάνια με την παρουσία και των υπολοίπων ηλικιών. Όπως διευκρίνισε η κα. Βαγιανού πρόκειται περισσότερο για ένα πάρκο αναψυχής, που μπορεί να αξιοποιείται και από τα γειτονικά σχολεία, χωρίς, ωστόσο, αυτό να αποτελεί παιδική χαρά.

Η εκδήλωση περιελάμβανε ψυχαγωγικές δράσεις, τις οποίες υλοποίησε η Θηρεσία Κατσιφαράκη, μουσική για μικρούς και μεγάλους, θεατρικά δρώμενα από τα παιδιά του 8ου και του 4ου Δημοτικού Σχολείου Χανίων.

Επισημαίνεται ότι το πάρκο, έκτασης 2.784,00 m2, αποτελεί πνεύμονα πρασίνου για την περιοχή, ενώ σε αυτό δημιουργήθηκαν περιοχές με επιμέρους χρήσεις, όπως:

  • Φυσικός ελεύθερος χώρος πάρκου (υφιστάμενα ψηλά δένδρα, φυσικό έδαφος).

  • Περιοχές καθιστικών (παγκάκια, τραπεζόπαγκοι).

  • Χώρος ελεύθερου παιχνιδιού.

  • Τοποθέτηση οργάνων παιδικής χαράς σημειακά, σε απόλυτα εποπτευόμενη θέση στο χώρο, απευθυνόμενα κυρίως σε μικρά παιδιά, αλλά κάποια και σε μεγαλύτερα.

  • Χώροι θεματικής φύτευσης.

Στον ακόλουθο σύνδεσμο https://youtu.be/IsYj5AUfAOo μπορείτε να παρακολουθήσετε τη δήλωση του Δημάρχου Χανίων.

p3

p14

p4

p5

p5

p5

p5

p8

p7

p6

p13

p8

p2

p5

 

p1

p13