Είσοδος      |     
Ενημέρωση
Αρχείο ΔΤ 2019

27/3/2019, Δημόσιος Διάλογος για την κατασκευή των 8 νέων σχολικών μονάδων στο Δήμο Χανίων, μέσω της μεθόδου ΣΔΙΤ: Εποικοδομητική συζήτηση στο 18ο Δημοτικό Σχολείο Χανίων στον Κουμπέ

28.03.2019 | Ώρα δημοσίευσης: 03:03

Μια ακόμα εποικοδομητική συνάντηση (Δημόσιος Διάλογος) που αφορούσε την κατασκευή των 8 νέων σχολικών μονάδων με τη μέθοδο ΣΔΙΤ, πραγματοποιήθηκε την Τρίτη (26/3) το απόγευμα, αυτή τη φορά στο 18ο Δημοτικό Σχολείο Χανίων στον Κουμπέ.

p1

Παρόντες ήταν ο Δήμαρχος Χανίων Τάσος Βάμβουκας, ο πρόεδρος της Ένωσης Συλλόγων Γονέων Δ. Χανίων Γρηγόρης Γκουλούσης, ο συνεργάτης του Δημάρχου Χανίων σε θέματα σχολικής στέγης Κων/νος Μπροκαλάκης, εκπρόσωποι της αυτοδιοίκησης, της εκπαιδευτικής κοινότητας και Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων.

Συζητήθηκε το πρόβλημα της συστέγασης του 12ου με το 18ο Δημοτικό Σχολείο στον Κουμπέ και της λύσης που θα δοθεί με την κατασκευή (μέσω τη μεθόδου ΣΔΙΤ) του νέου 18ου Δημοτικού Σχολείου, στην περιοχή Λίμνη Τσόντου . Με τη δημιουργία νέου σχολείου θα λυθεί επίσης και το πρόβλημα της συστέγασης τριών Νηπιαγωγείων (12ου, 18ου και 26ου), ενώ η κατασκευή του θα αποσυμφορήσει και όμορα σχολεία περιοχών της Χρυσοπηγής και των Μουρνιών.

p2

Στην τοποθέτησή του ο Δήμαρχος Χανίων Τάσος Βάμβουκας τόνισε:

Γνωρίζοντας το τεράστιο πρόβλημα του Δήμου Χανίων σε θέματα σχολικής στέγης έπρεπε να βρούμε μια ριζοσπαστική μέθοδο. Όταν διαπιστώσαμε ότι υπάρχει αυτή η μέθοδος ΣΔΙΤ, με την οποία μπορούμε να κατασκευάσουμε νέες σχολικές μονάδες, σε πολύ λιγότερο χρόνο και με τον αρμόζοντα τρόπο, προχωρήσαμε με σωστές και συντονισμένες κινήσεις για να υλοποιήσουμε αυτή την σκέψη μας. Αυτό είναι το μεγάλο κέρδος της κοινωνίας μας, ότι μέσα σε τρία χρόνια θα καλύψουμε βασικές ανάγκες σχολικής στέγης στον Δήμο Χανίων.”