Είσοδος      |     
Ενημέρωση
Αρχείο ΔΤ 2019

22/5/2019, Ονοματοδοσία οδού “Στάθη Λαζαρίδη” - Δήμαρχος Χανίων: “Ενώνουμε ουσιαστικά για πάντα το όνομα & τη μνήμη του ήρωα, Στάθη Λαζαρίδη, με την Υπηρεσία του”

22.05.2019 | Ώρα δημοσίευσης: 02:05

Πραγματοποιήθηκε σήμερα, Τετάρτη 22/5/2019, από τον Δήμο Χανίων σε συνεργασία με την Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Ν. Χανίων η τελετή ονοματοδοσίας της οδού “Στάθη Λαζαρίδη”, παραπλεύρως του Αστυνομικού Μεγάρου Χανίων, εις μνήμην του αδικοχαμένου Ανθυπαστυνόμου, Ευστάθιου Λαζαρίδη.

Της τελετής προηγήθηκε τρισάγιο στο παρεκκλήσι του Αγίου Αρτεμίου, στον προαύλιο χώρο του Αστυνομικού Μεγάρου Χανίων, από τον σεβασμιότατο Μητροπολίτη Κυδωνίας και Αποκορώνου, κ. κ. Δαμασκηνό, εις μνήμην των πεσόντων στο καθήκον αστυνομικών, ενώ ακολούθησαν τα αποκαλυπτήρια της πινακίδας.

Ο Δήμαρχος Χανίων κατά τη διάρκεια της σύντομης ομιλίας του τόνισε ότι είχε εισηγηθεί τη μετονομασία τμήματος της οδού “Εμμανουήλ Αντωνιάδου” σε οδό “Στάθη Λαζαρίδη”, “ως ελάχιστη ένδειξη τιμής και ευγνωμοσύνης απέναντι στον αείμνηστο, Στάθη Λαζαρίδη, τον ήρωα ειδικό φρουρό, που τραυματίστηκε σοβαρά στις 5 Νοεμβρίου 2007 στα Ζωνιανά, εν ώρα υπηρεσίας, έπειτα από άνανδρη επίθεση”, όπως χαρακτηριστικά ανέφερε.

Το Δημοτικό μας Συμβούλιο με την υπ΄ αριθμ. 363 Ομόφωνη Απόφαση, που έλαβε στις 22 Απριλίου 2019, ενέκρινε την πρότασή μου για μετονομασία τμήματος της οδού «Εμ. Αντωνιάδου» σε οδό “Στάθη Λαζαρίδη”. Η μετονομασία της συγκεκριμένης οδού έχει και συμβολικό χαρακτήρα για όλους εμάς, καθώς βρίσκεται δίπλα στο κτίριο της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Κρήτης, ενώνοντας ουσιαστικά για πάντα το όνομα και τη μνήμη του ήρωα, Στάθη Λαζαρίδη, με την Υπηρεσία του, για την οποία και έχασε τη ζωή του, κατά τη διάρκεια αστυνομικής επιχείρησης”, πρόσθεσε ο Δήμαρχος Χανίων, τονίζοντας ότι “η εν λόγω πράξη είναι το λιγότερο, που μπορούμε να κάνουμε ως κοινωνία, προκειμένου να τιμήσουμε τον Στάθη Λαζαρίδη, και στο πρόσωπο του όλους τους αστυνομικούς, που έχουν χαθεί κατά την εκτέλεση του καθήκοντός τους, υλοποιώντας παράλληλα ένα πάγιο αίτημα της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Ν. Χανίων”.

Τις ευχαριστίες τους προς τον Δήμαρχο Χανίων και το Δημοτικό Συμβούλιο εξέφρασαν από την πλευρά τους ο Γενικός Αστυνομικός Διευθυντής της Περιφέρειας Κρήτης, Κωνσταντίνος Λαγουδάκης, ο Πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Χανίων, Νίκος Ξανθουδάκης, καθώς και η οικογένεια του εκλιπόντος.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν μεταξύ άλλων οι Βουλευτές Χανίων, Βάλια Βαγιωνάκη και Αντώνης Μπαλωμενάκης, εκπρόσωποι της τοπικής ηγεσίας της ΕΛ.ΑΣ. και της αυτοδιοίκησης, συνάδελφοι του τιμώμενου.

p1

p2

p3

p4

p5

p5

p5