Είσοδος      |     
Ενημέρωση
Αρχείο ΔΤ 2019

3/12/2019, Π. Σημανδηράκης: “Ίσες ευκαιρίες για όλους”. Μήνυμα Δημάρχου Χανίων για την Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία

04.12.2019 | Ώρα δημοσίευσης: 09:12

Ο Δήμαρχος Χανίων, Παναγιώτης Σημανδηράκης, στο μήνυμά του για τη σημερινή Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία επισημαίνει ότι ο δείκτης πολιτισμού μιας κοινωνίας καθορίζεται κυρίως από την αλληλεγγύη προς τον συνάνθρωπο και τον σεβασμό στο αναφαίρετο δικαίωμα για ισότιμη συμμετοχή σε όλες τις δραστηριότητες της καθημερινότητας.Για κάποιους ανθρώπους όλα αυτά δεν είναι αυτονόητα είναι διεκδικήσεις. Διεκδικήσεις, που βρίσκουν εμπόδια και πολλές φορές απαξιώνονται”, τονίζει στο μήνυμά του ο Δήμαρχος Χανίων, αναφέροντας ότι στον Δήμο Χανίων τα τελευταία χρόνια έχει γίνει πρόοδος, η οποία, ωστόσο, δεν είναι αρκετή.

“Υπάρχουν πολλά ακόμα, που πρέπει να γίνουν, ώστε κάθε άτομο με αναπηρία να μπορεί να διεκδικήσει και να κερδίσει όλα όσα δικαιούται και αξίζει. Στον Δήμο Χανίων σε αυτή τη κατεύθυνση δουλεύουμε, για μια πόλη προσπελάσιμη και προσβάσιμη σε όλους, για να αποκτήσουν όλοι οι συνάνθρωποι μας το αυτονόητο”, συμπληρώνει ο κ. Σημανδηράκης, καλώντας όλους τους συμπολίτες μας αφενός να διαδώσουν το μήνυμα αλληλεγγύης της σημερινής ημέρας, αφετέρου σε καθημερινή βάση να διαδίδουν το μήνυμα του σεβασμού, με πράξεις. “Για μια κοινωνία ίσων ευκαιριών, για τα Χανιά”, καταλήγει στο μήνυμα του ο Δήμαρχος Χανίων.

 

Στον ακόλουθο σύνδεσμο μπορείτε να παρακολουθήσετε το μήνυμα του Δημάρχου Χανίων στη νοηματική γλώσσα.

 

https://www.youtube.com/watch?v=f6C6or1S4Us

p1