Είσοδος      |     
Ενημέρωση
Αρχείο ΔΤ 2019

1/8/2019, Ψήφισμα Δημοτικής παράταξης «Χανιά Μαζί για το Δήμο μας» για την απώλεια του Μανώλη Σκουλάκη

01.08.2019 | Ώρα δημοσίευσης: 11:08

"Αποχαιρετούμε σήμερα με συναισθήματα ανείπωτης θλίψης και πένθους τον Μανώλη Σκουλάκη, τον Άρχοντα, με την ευαισθησία ψυχής και την απαράμιλλη ανθρωπιά.

Πάντα διαλλακτικός, ικανός να συμβιβάζει και να παράγει συνθέσεις, με σκέψη πολιτική και δράση ανθρώπινη, έντιμος, συνεπής και εργατικός, ο Μανώλης Σκουλάκης προσέφερε από όλες τις θέσεις που υπηρέτησε ως υπουργός Υγείας, ως βουλευτής, ως Δήμαρχος, καταστώντας τον εαυτό του μέτρο σύγκρισης και πρότυπο.

Νέος ακόμα στην ηλικία έθεσε τον εαυτό του, τις γνώσεις και τις δυνατότητές του στην υπηρεσία της κοινωνίας. Δεν ήταν ο εύκολος δρόμος.

Εκείνος όμως προτίμησε τη δράση και την προσφορά στο όνομα των πολιτών, για το καλό του συνόλου. Και αυτή την προσωπική επιλογή που έκανε, την υπηρέτησε με συνέπεια σε όλη του την ζωή.

Αφιερώθηκε σε έναν τομέα δύσκολο – αυτόν της Υγείας και της Πρόνοιας – στον οποίο πίστευε ειλικρινά. Έναν τομέα που ήταν σημαντικός σύμφωνα με τον ίδιο, για την ευημερία της Ελλάδας και των ανθρώπων της.

Το πέρασμά του από το υπουργικό αξίωμα άφησε ισχυρές παρακαταθήκες. Σημαντική είναι και η προσπάθεια που κατέβαλε ως Υπουργός Υγείας για ενίσχυση του κοινωνικού κράτους, αφήνοντας το στίγμα του στα Χανιά μας με τον αγώνα του για να αποκτήσουν ένα νέο, σύγχρονο Νοσοκομείο.

Συστηματικός, καταρτισμένος, ειλικρινής, ευγενής, τολμηρός στις αποφάσεις του, χαρακτήρας υποδειγματικής διαφάνειας, εντιμότητας και συναίνεσης.

Είναι χαρακτηριστικά που τα αναγνώριζαν όλοι οι συνάδελφοί του και οι πολιτικοί του αντίπαλοι, αλλά και η κοινωνία.

Συνεπής στις ιδέες και τις αρχές του κατάφερνε να κερδίζει την εκτίμηση και το σεβασμό των συνεργατών του. Ιδιαίτερα για όλους εμάς που συνεργαστήκαμε μαζί του, ήταν ένας μεγάλος δάσκαλος, καθοδηγητής, που μας μετέφερε την αξία της προσφοράς προς τον συνάνθρωπο, την αξία του αγώνα για ένα καλύτερο αύριο για τον τόπο μας.

Γι΄ αυτό ακριβώς, για την ανιδιοτελή αγάπη που μοίραζε απλόχερα, ήταν ο αγαπητός σε όλους Μανώλης, πάντα με το χαμόγελο, την θέληση για προσφορά, με την πόρτα ανοιχτή σε όλους όσοι ζητούσαν την βοήθειά του.

Θα λείψει στους συμπολίτες του στα Χανιά. Και ασφαλώς θα λείψει στην αγαπημένη του οικογένεια. 

Σήμερα, χρειαζόμαστε πολιτικούς, χρειαζόμαστε ανθρώπους σαν τον Μανώλη Σκουλάκη. 

Όμως, η μνήμη του θα γεμίζει πάντοτε με περηφάνεια τους οικείους του, τους φίλους και συνοδοιπόρους του, τους συμπολίτες του, αλλά και όλο τον δημοκρατικό πολιτικό κόσμο της πατρίδας μας.

Σήμερα νιώθουμε φτωχότεροι.

Η  κοινωνία μας είναι φτωχότερη. Στερείται έναν ευπατρίδη της πολιτικής, έναν αγωνιστή της κοινωνικής δικαιοσύνης.

Κι είναι σήμερα που χρειαζόμαστε ανθρώπους σαν εσένα Μανώλη Σκουλάκη περισσότερο από κάθε άλλη εποχή. 

Πολιτικούς και πολίτες που στη ζωή τους προτάσσουν το «εμείς» και όχι το «εγώ». Υπηρετούν  αξίες και ιδανικά που προάγουν την ατομική και συλλογική ζωή, κινούμενοι μονάχα από το χρέος στη ζωή και στον άνθρωπο.

Σήμερα, ενώνουμε τον πόνο μας με τον πόνο των παιδιών σου και των υπολοίπων συγγενών, τη θλίψη των φίλων και της κοινωνίας και σου ευχόμαστε καλό ταξίδι.

Αιωνία η μνήμη σου.

Ας είναι ελαφρύ το χώμα που θα σε σκεπάσει."