Είσοδος      |     
Ενημέρωση
Αρχείο ΔΤ 2019

27/9/2019, Εργαστήρια Ψυχοεκπαιδευτικής Υποστήριξης & Ενδυνάμωσης Γονέων: Από τον Δ.Ο.ΚΟΙ.Π.Π. του Δήμου Χανίων

27.09.2019 | Ώρα δημοσίευσης: 10:09

Ο Συμβουλευτικός Σταθμός του Δημοτικού Οργανισμού Κοινωνικής Πολιτικής και Παιδείας(ΔΟ.ΚΟΙ.Π.Π) του Δήμου Χανίων πρόκειται να υλοποιήσει για μια ακόμα χρονιά κατά τη νέα περίοδο Οκτωβρίου - Μαΐου 2020 τα “Εργαστήρια Ψυχοεκπαιδευτικής Υποστήριξης και Ενδυνάμωσης Γονέων” του προγράμματος “Σχολές Γονέων” του Δήμου Χανίων.

Η εμπειρία και η παρατήρηση στο πλαίσιο της συνεργασίας με γονείς και οικογένειες έχουν διδάξει πως οι ανθρώπινες σχέσεις και οι σχέσεις στην οικογένεια είναι αμφίδρομες. Δεν είναι μόνο τα παιδιά, που διαμορφώνονται, αφού και οι γονείς δέχονται πληροφορίες και ερεθίσματα από τα παιδιά τους, αποκτώντας έτσι τη μοναδική ευκαιρία να επαναπροσδιορίσουν τον τρόπο, που σχετίζονται και να γνωρίσουν περισσότερο τον ίδιο τους τον εαυτό.

Απώτερος στόχος, η στήριξη και η ενίσχυση των γονέων, ώστε:

  • Να βελτιώσουν την επικοινωνία στην οικογένεια.
  • Να αντιληφθούν τις αναπτυξιακές ανάγκες των παιδιών τους, αποδεχόμενοι τις δυνατότητες και τις αδυναμίες τους.
  • Να βοηθήσουν το παιδί στην προοδευτική ανεξαρτητοποίησή του.
  • Να ασχοληθούν με την προσωπική τους ανάπτυξη και γενικότερα να αναπτύξουν στάσεις, ώστε να δρουν και να συναισθάνονται με τρόπο εποικοδομητικό τόσο στα ατομικά όσο και στα κοινωνικά ζητήματα.

Η ομάδα θα αποτελείται από 10-15 άτομα και θα δουλεύει με βιωματικό τρόπο. Τα μέλη της θα έχουν τη δυνατότητα συζήτησης και ανταλλαγής εμπειριών μέσα από βιωματικές ασκήσεις, παίξιμο ρόλων και την έκφραση των συναισθημάτων.

Η συμμετοχή στο πρόγραμμα είναι δωρεάν.

Οι ομάδες, που πρόκειται να δημιουργηθούν, είναι:

  • Ομάδα γονέων-παιδιών προσχολικής-σχολικής ηλικίας.
  • Ομάδα γονέων-παιδιών, που βρίσκονται στην εφηβεία.
  • Ομάδα γονέων στο διαζύγιο.

Aιτήσεις συμμετοχής έως και την Παρασκευή 11 Οκτωβρίου 2019. Για πληροφορίες και αιτήσεις συμμετοχής, μπορείτε να απευθύνεστε στα γραφεία του Δ.Ο.ΚΟΙ.Π.Π, Κυδωνίας 29, στο τηλ. 28213-41628 & στο Συμβουλευτικό Σταθμό, Πάροδος Κανεβάρω 26-28, Παλιά Πόλη, στο τηλ. 28210-54650. Υπεύθυνες συντονισμού των ομάδων είναι η Κατερίνα Μαλανδράκη, Ψυχολόγος και η Στέλλα Ψούνη, Ψυχολόγος.