Είσοδος      |     
Ενημέρωση
Αρχείο ΔΤ 2019

1/7/2019, Σύσκεψη Δ.Ε.Υ.Α.Χ. - Ο.Α.Κ. για την αντιμετώπιση της αυξημένης ζήτησης νερού

01.07.2019 | Ώρα δημοσίευσης: 09:07

Η Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης Αποχέτευσης Χανίων (Δ.Ε.Υ.Α.Χ.) σας ενημερώνει ότι σήμερα Παρασκευή 28-06-2019, πραγματοποιήθηκε σύσκεψη στα γραφεία της επιχείρησης στις Μουρνιές, παρουσία του Προέδρου Δ.Σ. Δ.Ε.Υ.Α.Χ. κ. Μιχαήλ Τζινευράκη, του Διευθύνοντα Συμβούλου του Ο.Α.Κ. κ. Φώτη Καζάση, καθώς και στελεχών της Δ.Ε.Υ.Α.Χ. και του Ο.Α.Κ., με θέμα την επιχειρησιακή ετοιμότητα των δυο φορέων για την αντιμετώπιση της αυξημένης ζήτησης νερού ανθρώπινης κατανάλωσης κατά τη διάρκεια της τρέχουσας καλοκαιρινής περιόδου.

Κοινή διαπίστωση ήταν ότι υπάρχει πλήρης επιχειρησιακή ετοιμότητα τόσο της Δ.Ε.Υ.Α.Χ. όσο και του Ο.Α.Κ., για την επάρκεια τροφοδοσίας και τον απαιτούμενο έλεγχο ποιότητας του παρεχόμενου νερού.

Ιδιαίτερα θετικό κρίνεται το γεγονός ότι λόγω των αυξημένων βροχοπτώσεων και χιονοπτώσεων τον περασμένο χειμώνα, δεν έχει καταστεί αναγκαία ακόμα η ενεργοποίηση των γεωτρήσεων της Δ.Ε.Υ.Α.Χ. και του Ο.Α.Κ. στην περιοχή Μυλωνιανών-Αγιάς, δεδομένου ότι οι παροχές των πηγών Μεσκλών και Αγιάς ικανοποιούν πλήρως την τρέχουσα ζήτηση των απαιτούμενων ποσοτήτων νερού.

Τέλος, οι δυο φορείς συμφώνησαν στη στενή συνεργασία τους στα πλαίσια του υπό σύνταξη Master Plan υδραυλικών έργων του Ο.Α.Κ., αναφορικά με τα απαιτούμενα αντιπλημμυρικά έργα που θα συμπεριληφθούν σ’ αυτό για την περιοχή των Χανίων.

p1