Είσοδος      |     
Ενημέρωση
Αρχείο ΔΤ 2019

8/10/2019, Προγράμματα της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Χανίων για γονείς & παιδιά σε συνεργασία με τις Τοπικές Μονάδες Υγείας Χανίων (ΤΟΜΥ)

08.10.2019 | Ώρα δημοσίευσης: 14:44

Η Δημοτική Βιβλιοθήκη Χανίων σε συνεργασία με τις Τοπικές Μονάδες Υγείας Χανίων (ΤΟΜΥ), πραγματοποιεί ενημερωτικές συναντήσεις με ειδικούς για θέματα, που απασχολούν τους γονείς, όπως: σεξουαλική διαπαιδαγώγηση, παιδί και διαδίκτυο, παιδικοί φόβοι, έκφραση συναισθημάτων, αγάπη για το βιβλίο και το διάβασμα, φροντίζω το σώμα μου, η γλώσσα μας, κ.α.

Ο νέος κύκλος ομιλιών ξεκινά τον Οκτώβριο 2019 στο χώρο της Παιδικής - Εφηβικής Βιβλιοθήκης Δημοτικού Κήπου και σε αυτόν μπορούν να συμμετέχουν γονείς και παιδιά.

Αναλυτικά το πρόγραμμα:

  • Πέμπτη 10 Οκτωβρίου 2019, ώρα 8 μ.μ.

«Σεξουαλική Διαπαιδαγώγηση. Ενημερώνουμε και συζητάμε με τα παιδιά μας σε προεφηβική και εφηβική ηλικία»

Ομιλήτριες:

Καραγιάννη Πασχαλιά, Κοινωνική Λειτουργός 1ης ΤΟΜΥ Χανίων

Κοντού Βασιλική, Μαία 2ου Κέντρου Υγείας Χανίων

  • Πέμπτη 17 Οκτωβρίου 2019, ώρα 8 μ.μ.

«Η αξία της τρίτης ηλικίας. Κατανοώντας και φροντίζοντας τον παππού και τη γιαγιά»

Συνάντηση και συνομιλία με παππούδες, γιαγιάδες και εγγόνια για την αξία της τρίτης ηλικίας και το ρόλο των παππούδων και γιαγιάδων στη ζωή των παιδιών. Αφήγηση ιστοριών από μικρούς και μεγάλους.

Ομιλήτριες:

Γιαννιού Πελαγία-Μαρία, Επισκέπτρια Υγείας 2ης ΤΟΜΥ Χανίων

Κουλιζάκη Μαρία, Κοινωνική Λειτουργός 2ης ΤΟΜΥ Χανίων


  • Πέμπτη 24 Οκτωβρίου 2019 και ώρα 8 μ.μ.

«Η ψυχική υγεία στην εφηβεία» σε συνεργασία με τον Φορέα Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας, Ξένιος Ζευς.

Η παρουσίαση θα περιλαμβάνει ενότητες σχετικά με τις ψυχολογικές και κοινωνικές μεταβολές την περίοδο της εφηβείας, τις δυσκολίες που ενδεχομένως τη συνοδεύουν καθώς και τις παρεμβάσεις προαγωγής της ψυχικής υγείας των εφήβων.

Ομιλητές :

 Κακούλης Κυριάκος, Ψυχίατρος

 Στυλιανουδάκη Μαργαρίτα, Ψυχολόγος

 Ανδρουλάκης Σπυρίδων, Κοινωνικός Λειτουργός

 

  • Πέμπτη 31 Οκτωβρίου 2019, ώρα 8 μ.μ.

«Η ασφάλειά μου, Δικαίωμά μου»

Παιδιά Προσχολικής και σχολικής ηλικίας, μαθαίνουν πώς να προφυλάσσονται από συμπεριφορές ή χειρονομίες κακοποίησης ή/και σεξουαλικής παραβίασης.

Ομιλήτριες:

Κουλιζάκη Μαρία, Κοινωνική Λειτουργός 2ης ΤΟΜΥ Χανίων

Παπαδοπούλου Αγάθη Δανάη, Επισκέπτρια Υγείας 2ης ΤΟΜΥ Χανίων

Πληροφορίες: Παιδική-Εφηβική Βιβλιοθήκη Δημοτικού Κήπου, τηλ. επικοιν: 2821 3 41774.

Επίσης, η Δημοτική Βιβλιοθήκη Χανίων σε συνεργασία με τις ΤΟΜΥ πραγματοποιεί πρόγραμμα για μαθητές Γυμνασίου & Λυκείου, με θέμα: «Χτίζω την ενσυναίσθηση και αναπτύσσω την εμπιστοσύνη μου», κάθε Τρίτη και ώρα 9 π.μ. στο χώρο της (Υψηλαντών 30).

Η Βιβλιοθήκη προσκαλεί οργανωμένες Τάξεις Γυμνασίων και Λυκείων να συμμετέχουν σε μια ξεχωριστή δημιουργική δράση, ειδικά σχεδιασμένη για μαθητές, από την κα Κουλιζάκη Μαρία, Κοινωνική Λειτουργό 2ης ΤΟΜΥ Χανίων και την κα Καραγιάννη Πασχαλιά, Κοινωνική Λειτουργό 1ης ΤΟΜΥ Χανίων.

Το πρόγραμμα θα ξεκινήσει την Τρίτη 15 Οκτωβρίου 2019 και θα ολοκληρωθεί την Τρίτη 3 Δεκεμβρίου 2019. Η διάρκεια κάθε συνάντησης θα είναι περίπου 90΄ λεπτά. Μέγιστος αριθμός 24 μαθητές.

Οι συναντήσεις που θα πραγματοποιηθούν, έχουν ως στόχο την ενσυναίσθηση - διεκδίκηση -ευαισθητοποίηση, καθώς και την ανάπτυξη εμπιστοσύνης και την αποδοχή της διαφορετικότητας, μέσω βιωματικών ασκήσεων, όπου θα υπάρχει συνεχής αλληλεπίδραση μεταξύ μαθητών και συντονιστών.

Κατά τη διάρκεια των ασκήσεων, τα παιδιά θα νιώσουν άνετα, ώστε να συζητήσουν προσωπικές τους σκέψεις και ανησυχίες, σχετικά με τους ρόλους που πολλές φορές καλούνται να πάρουν στη ζωή, καθώς και να αποφορτιστούν από προβλήματα με τα οποία έχουν έρθει αντιμέτωποι κατά το παρελθόν ή/και το παρόν.

Για περισσότερες πληροφορίες:

Δημοτική Βιβλιοθήκη Χανίων: Τηλ. επικοιν.: 2821 3 41662, κα Βιβή Χουδαλάκη.

p1