Είσοδος      |     
Ενημέρωση
Αρχείο ΔΤ 2021

07/04/2021, Δήλωση στήριξης στα αιτήματα του Συλλόγου εργαζομένων της Δ.Ε.Η. από τον Δήμαρχο Χανίων, Παναγιώτη Σημανδηράκη

07.04.2021 | Ώρα δημοσίευσης: 01:04

Εκπροσώπους του Συλλόγου Εργαζομένων του εργοστασίου της Δ.Ε.Η. στην Ξυλοκαμάρα Χανίων, υποδέχθηκε ο Δήμαρχος Χανίων, Παναγιώτης Σημανδηράκης, όπου πραγματοποίησαν εκτεταμένη συζήτηση για το θέμα που απασχολεί ιδιαίτερα τον κλάδο.

Στη συνάντηση συμμετείχαν ο Αντιπεριφερειάρχης Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας Κρήτης, Αντώνης Παπαδεράκης, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Χανίων, Ευτύχης Δαμιανάκης, οι Αντιδήμαρχοι, Στέλιος Μιχαηλάκης και Ελένη Ζερβουδάκη, ο Πρόεδρος του Συλλόγου εργαζομένων της Δ.Ε.Η., Κώστας Ηλιάκης και ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Χανίων, Γιάννης Μανωλικάκης.

Κύριο θέμα κατά την διάρκεια της συνάντησης, υπήρξε η επικείμενη προκήρυξη πρόσληψης μόνιμου προσωπικού από τη Δ.Ε.Η, μεταξύ άλλων και για τον σταθμό παραγωγής της Ξυλοκαμάρας. Από την σχετική προκήρυξη, όπως ενημέρωσαν οι εκπρόσωποι των εργαζομένων τους παρευρισκόμενους, έχει αφαιρεθεί το κριτήριο της εντοπιότητας, όρος που διαχρονικά περιλαμβανόταν στις προκηρύξεις. Οι εκπρόσωποι των εργαζομένων ζήτησαν από τους φορείς που παρευρέθηκαν τη συνδρομή τους, έτσι ώστε να συμπεριληφθεί εκ νέου το κριτήριο της εντοπιότητας στις επικείμενες προσλήψεις.

Ο Δήμαρχος Χανίων από την πλευρά του τόνισε πως “ο Δήμος Χανίων και η δημοτική αρχή στέκονται δίπλα στους εργαζομένους της Δ.Ε.Η και στηρίζουν έμπρακτα το δίκαιο αίτημά τους, που μας αφορά όλη την τοπική κοινωνία. Η κατάργηση του κριτηρίου της εντοπιότητας, μόνο προβλήματα μπορεί να δημιουργήσει, όχι μόνο στον σταθμό παραγωγής, αλλά και στους ανθρώπους του τόπου”.

Τέλος, έπειτα από πρόταση του Προέδρου του Δ.Σ., κ. Δαμιανάκη, συμφωνήθηκε να συζητηθεί το σοβαρό αυτό θέμα στο Δημοτικό Συμβούλιο και να ληφθούν οι αναγκαίες πρωτοβουλίες για την στήριξη του δίκαιου αιτήματος.

p1

p2