Είσοδος      |     
Ενημέρωση
Αρχείο ΔΤ 2021

Ενημέρωση για ληξιπρόθεσμες οφειλές: Από τη Δ.Ε.Υ.Α.Χ.

23.09.2021 | Ώρα δημοσίευσης: 11:09

Η Δ.Ε.Υ.Α.Χ. σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία έχει την υποχρέωση να ασκεί όλες τις  προβλεπόμενες διαδικασίες για την είσπραξη οφειλών και να λαμβάνει τα ανάλογα μέτρα προκειμένου να διασφαλιστεί η εύρυθμη λειτουργία της και η ισότιμη αντιμετώπιση των δημοτών.

   Με απόφαση του Δ.Σ. η Δ.Ε.Υ.Α.Χ. εξαιτίας της πανδημίας COVID 19, συνεπής στον κοινωνικό της ρόλο, ανέστειλε τις διακοπές υδροδότησης λόγω ληξιπρόθεσμων οφειλών και παράλληλα διεύρυνε το κοινωνικό τιμολόγιο σε νέες  κατηγορίες πολιτών όπως:

  1. ΑμεΑ με 67% αναπηρία
  2. Συνταξιούχοι
  3. Άνεργοι

   Σήμερα και κατόπιν εισήγησης της Οικονομικής Υπηρεσίας, υπάρχει η υποχρέωση να ξεκινήσει εκ νέου τη διαδικασία ενημέρωσης των καταναλωτών της για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές τους. Η ενημέρωση των καταναλωτών γίνεται με τοποθέτηση ενημερωτικών σημειωμάτων στα υδρόμετρά τους.

   Έτσι, δίνεται στους καταναλωτές η δυνατότητα και το ανάλογο χρονικό διάστημα ώστε να προσέλθουν στην υπηρεσία, προκειμένου να διακανονίσουν την οφειλή τους και να ενημερωθούν για το ενδεχόμενο ένταξής τους στο νέο διευρυμένο κοινωνικό τιμολόγιο.

   Παράλληλα, η επιχείρηση χρησιμοποιεί κάθε νόμιμο δικαίωμά της απέναντι στους συνειδητούς μελοοφειλέτες, ενώ προβαίνει και σε περαιτέρω διευκολύνσεις στους καταναλωτές που ενδιαφέρονται να τακτοποιήσουν τις οφειλές τους.

   Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να προσέρχονται στα γραφεία της Δ.Ε.Υ.Α.Χ. από Δευτέρα έως Παρασκευή 08:00 π.μ. έως 14:00μ.μ. ή να καλούν στα τηλέφωνα 2821036280, 36287 & 36286.