Είσοδος      |     
Ενημέρωση
Αρχείο ΔΤ 2021

Συνεχίζονται οι προβολές του κύκλου «Κινηματογραφικές Περιπλανήσεις στα Μονοπάτια Της Ασίας» : Στο Πνευματικό Κέντρο Χανίων – Με την Αρωγή Δήμου Χανίων, ΚΕΕΠΕΔΗΧ-ΚΑΜ

24.11.2021 | Ώρα δημοσίευσης: 10:11

Την εξαιρετική ταινία ΓΙΑ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΤΗΣ ΤΟΥΛΠΑΝ (ΚΑΖΑΚΣΤΑΝ-ΓΕΡΜΑΝΙΑ, 2008, 100’) του Σεργκέι Ντβορτσεβόι/Sergey Vladimirovich Dvortsevoy θα προβάλει ο πολιτιστικός σύλλογος «ΟΙ ΦΙΛΟΙ ΤΩΝ ΓΡΑΜΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΤΕΧΝΩΝ», σε συνδιοργάνωση με την Περιφέρεια Κρήτης – Περιφερειακή Ενότητα Χανίων και το Πνευματικό Κέντρο Χανίων και με την αρωγή του Δήμου Χανίων – ΚΕΠΠΕΔΗΧ – ΚΑΜ, στο Πνευματικό Κέντρο Χανίων, την ΚΥΡΙΑΚΗ 28 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ, στα πλαίσια του αφιερώματος στον Ασιατικό Κινηματογράφο, με τίτλο «ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΙΚΕΣ ΠΕΡΙΠΛΑΝΗΣΕΙΣ ΣΤΑ ΜΟΝΟΠΑΤΙΑ ΤΗΣ ΑΣΙΑΣ». Η ταινία συνδυάζει τον ρεαλισμό, το χιούμορ και τη συγκίνηση με συναρπαστικές σκηνές από την καθημερινότητα των νομάδων στις στέπες του Καζακστάν, γι’ αυτό τιμήθηκε το 2008 με το ΒΡΑΒΕΙΟ ΚΑΛΥΤΕΡΗΣ ΤΑΙΝΙΑΣ στην ενότητα «ΕΝΑ ΚΑΠΟΙΟ ΒΛΕΜΜΑ» στο ΦΕΣΤΙΒΑΛ των ΚΑΝΩΝ και απέσπασε 5 ακόμα ΒΡΑΒΕΙΑ σε άλλα ΔΙΕΘΝΗ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΙΚΑ ΦΕΣΤΙΒΑΛ.

Περίληψη:  Ο νεαρός Άσα έχει μόλις τελειώσει τη στρατιωτική του θητεία και επιστρέφει στο Καζακστάν, για να ζήσει μια νομαδική ζωή στη στέπα, μαζί με την αδελφή του και τον άντρα της. Ο Άσα θέλει να παντρευτεί, προκειμένου να ξεκινήσει την καινούρια του ζωή ως βοσκός. Η μόνη υποψήφια νύφη είναι η Τουλπάν, κόρη και αυτή βοσκών, αλλά δεν θέλει να τον παντρευτεί γιατί, όπως υποστηρίζει, έχει μεγάλα αυτιά! Ο Άσα όμως είναι αποφασισμένος και κάνει όνειρα για ένα καλύτερο μέλλον. Σκηνοθεσία Σεργκέι Ντβορτσεβόι με τους: Ασκάτ Κουτσεντσέρεκοφ, Σαμάλ Εσλίαμοβα, Οντάς Μπεσικμπάσοφ.  

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: Δραματική

ΕΤΟΣ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ: 2008

ΧΩΡΑ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ: Καζακστάν, Ρωσία, Γερμανία, Πολωνία, Ελβετία

ΔΙΑΡΚΕΙΑ: 100΄

ΧΡΩΜΑ: ΕΓΧΡ.

ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ: Σεργκέι Ντβορτσεβόι

ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΟΥΝ: Ασκάτ Κουτσεντσέρεκοφ, Σαμάλ Εσλίαμοβα, Οντάς Μπεσικμπάσοφ

Δείτε το trailer της ταινίας ΕΔΩ

 

ΩΡΕΣ ΠΡΟΒΟΛΩΝ:

Α’ ΠΡΟΒΟΛΗ: 19.00-21.00μ.μ.

Β’ ΠΡΟΒΟΛΗ: 21.30-23.30μ.μ. 

Σύνδεσμοι για κρατήσεις θέσεων (ηλεκτρονικά)

 

Α' Προβολή: https://www.chania-culture.gr/event/gia-ta-matia-tes-toulpan-a-probole-1900-2100

Β' Προβολή: https://www.chania-culture.gr/event/gia-ta-matia-tes-toulpan-b-probole-2130-2330

 

Είσοδος ελεύθερη με μάσκα και έλεγχο covid pass (εμβολιασμένοι / νοσήσαντες)