Είσοδος      |     
Ενημέρωση
Αρχείο ΔΤ 2021

Με επιτυχία η παρουσίαση του βιβλίου «Ο μονόκερος» - Εντυπωσιασμένος ο συγγραφέας από την επίσκεψή του στη Δημοτική Βιβλιοθήκη

23.09.2021 | Ώρα δημοσίευσης: 01:09

Μαγικό και γεμάτο περιπέτειες ήταν το ταξίδι στην αυλή της Παιδικής – Εφηβικής Βιβλιοθήκης στο Δημοτικό Κήπο, με τον συγγραφέα Σπύρο Γιαννακόπουλο. Τα παιδιά εντυπωσιάστηκαν, εμπνεύστηκαν και βοήθησαν τον Ίαν τον μονόκερο να τρέξει και πάλι στο Λιβάδι του Ονείρου!

Στη συνέχεια ο συγγραφέας ξεναγήθηκε στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Χανίων από την Προϊσταμένη της, Βιβή Χουδαλάκη. Ο αγαπημένος συγγραφέας παιδικών βιβλίων, εκφράζοντας τις εντυπώσεις του από την επίσκεψή του στα Χανιά, επεσήμανε μεταξύ άλλων:

 «Ο μονόκερος ήταν το μέσο, ο σκοπός ήταν τα Χανιά. Εκεί συμβαίνει αυτές τις μέρες το Chaniartoon - International Comic & Animation Festival, στο πλαίσιο του οποίου και με τη συνεργασία της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Χανίων παρουσιάσαμε τον μονόκερο. Αν και σκουριασμένος από την αποχή λόγω των συνθηκών, η εκδήλωση πήγε νομίζω καλά…Επιπλέον, σε αυτή την επίσκεψή μου στα Χανιά είχα την ευκαιρία να ξεναγηθώ στη Δημοτική Βιβλιοθήκη από τη Διευθύντριά της, Βιβή Χουδαλάκη, και πραγματικά εντυπωσιάστηκα από τον χώρο … Είδα ολάκερους τοίχους με ποιητές και πεζογράφους, περιηγήθηκα στην προσωπική συλλογή του Ελευθερίου Βενιζέλου, ενθουσιάστηκα από το στούντιο ηχογράφησης, ξεκουράστηκα στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο, όπου οι έφηβοι μπορούν να έρχονται με τους φίλους τους να χαλαρώνουν, χάθηκα στα κλειστά βιβλιοστάσια. Το Τμήμα Παιδικής - Βιβλιοθήκης, στον Δημοτικό Κήπο, κάτω από ένα ιστορικό Καφέ και μέσα στο πράσινο, ήταν κι αυτό κουκλί. Τυχεροί οι Χανιώτες».

Υπενθυμίζεται ότι η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του Chaniartoon – International Comic & Animation Festival, σε συνεργασία με τη Δημοτική Βιβλιοθήκη Χανίων.

p1

p2

p3

p4