Είσοδος      |     
Ενημέρωση
Αρχείο ΔΤ 2021

Στο 1ο και 4ο Οικολογικό Νηπιαγωγείο Χανίων ο Δήμαρχος Χανίων - Διανομή επαναχρησιμοποιούμενων παγουριών σε όλα τα παιδιά

24.11.2021 | Ώρα δημοσίευσης: 02:11

Στο 1ο και 4ο Οικολογικό Νηπιαγωγείο Χανίων βρέθηκε σήμερα το πρωί ο Δήμαρχος Χανίων, Παναγιώτης Σημανδηράκης, στο πλαίσιο των δράσεων, που διοργανώνει ο Δήμος Χανίων και η Δ.Ε.ΔΙ.Σ.Α. Α.Ε. με αφορμή την Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Μείωσης Απορριμμάτων.

Τον Δήμαρχο Χανίων συνόδευσε ο Αντιδήμαρχος Παιδείας, Αντώνης Βαρδάκης, ο  Πρόεδρος της Δ.Ε.ΔΙ.Σ.Α. Α.Ε. και Αντιδήμαρχος Καθαριότητας & Περιβάλλοντος, Μιχάλης Τσουπάκης, ο Πρόεδρος της Πρωτοβάθμιας Σχολικής Επιτροπής του Δήμου Χανίων, Νίκος Βλαζάκης και η Αναπληρώτρια Προϊσταμένη της Δ/νσης Πρασίνου, Περιβάλλοντος & Καθαριότητας, Κατερίνα Κατσιαγάννη.

Ο Δήμαρχος Χανίων συνομίλησε με τα παιδιά του Νηπιαγωγείου και στη συνέχεια αφού ενημερώθηκε για τις δράσεις του σχολείου από τους ίδιους τους μικρούς μαθητές, είχε την ευκαιρία να μοιράσει σε όλους επαναχρησιμοποιούμενα μεταλλικά παγούρια νερού.

Ο κ. Σημανδηράκης με το πέρας της επίσκεψής του στα σχολεία σχολίασε: «Θεωρώ ότι η ευαισθητοποίηση σε θέματα περιβάλλοντος, ανακύκλωσης, πρέπει να ξεκινάει από πολύ μικρή ηλικία καθώς σε αυτό το στάδιο της ανάπτυξης των παιδιών διαμορφώνονται οι αντιλήψεις, που θα επηρεάσουν τις αυριανές τους συμπεριφορές. Χαίρομαι πολύ που βλέπω μικρά παιδιά ενήμερα για αυτά τα θέματα καθώς αυτό δηλώνει την ευαισθητοποίηση σε επίπεδο οικογένειας και η αλλαγή ξεκινά ακριβώς από εκεί».

Η διανομή των επαναχρησιμοποιούμενων παγουριών αφορά σε μια από τις δράσεις, που οργανώνει η Δ.Ε.ΔΙ.Σ.Α. Α.Ε, για την Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Μείωσης Απορριμμάτων με στόχο την πρόληψη παραγωγής και την ανακύκλωση πλαστικών συσκευασιών νερού. Νωρίτερα είχε προηγηθεί και ενημέρωση για την ανακύκλωση, την επαναχρησιμοποίηση, τη μείωση των απορριμμάτων αλλά και την εξοικονόμηση νερού από τον Μανώλη Βαρδάκη, Διευθυντή Εναλλακτικής Διαχείρισης Απορριμμάτων της Δ.Ε.ΔΙ.Σ.Α..

Η διανομή των παγουριών θα συνεχιστεί και τις επόμενες ημέρες σε σχολεία του Δήμου Χανίων αλλά και σε σχολεία άλλων Δήμων.

p3

p2

p1

p4

p4

p5

Αρχεία

  1. pagoyria_dedisa_(1)