Είσοδος      |     
Ενημέρωση
Αρχείο ΔΤ 2021

Στον Δήμαρχο Χανίων, Π. Σημανδηράκη, ο Πρέσβης της Γεωργίας, D. Dondua

02.07.2021 | Ώρα δημοσίευσης: 10:07

Επίσκεψη στον Δήμαρχο Χανίων, Παναγιώτη Σημανδηράκη, πραγματοποίησε την Πέμπτη 1/7/2021, ο Πρέσβης της Γεωργίας στην Αθήνα, David Dondua, συνοδευόμενος από συμβούλους της Πρεσβείας.

Στο πλαίσιο της συνάντησης, ο Δήμαρχος Χανίων αναφέρθηκε με θερμά λόγια στη “σημαντική και ενεργό” κοινότητα των Γεωργιανών, που διαβιούν στον Δήμο μας, “προσφέροντας στην τοπική κοινωνία σημαντικά, καθώς έχουν ενσωματωθεί με τρόπο χρήσιμο και για τις δύο πλευρές”, όπως χαρακτηριστικά ανέφερε. Μάλιστα, όπως τόνισε ο Δήμαρχος Χανίων οφείλουμε ένα μεγάλο ευχαριστώ στους πολίτες της Γεωργίας, που συνέβαλαν στην ανάπτυξη της τοπικής κοινωνίας τις τελευταίες δεκαετίες. “Βρισκόμαστε σε επικοινωνία με τους εκπροσώπους της κοινότητας, για τους οποίους είμαστε πάντα διαθέσιμοι αναφορικά με τα ζητήματα, που τους απασχολούν”, πρόσθεσε ο κ. Σημανδηράκης.

Από την πλευρά του ο Πρέσβης της Γεωργίας αναφέρθηκε στους μακροχρόνιους δεσμούς, που συνδέουν τους δύο λαούς, και οι οποίοι σχετίζονται με τη φιλοξενία του ελληνικού λαού, τη θρησκεία και τις ιστορικές συναντήσεις Ελλάδας - Γεωργίας, βάσει του κοινού τους πόθου για ελευθερία και ανεξαρτησία. Προτάθηκε δε η σύσφιξη των σχέσεων των δύο λαών, μέσω αδελφοποίησης, προκειμένου οι Κρητικοί να γνωρίσουν την παράδοση και την κουλτούρα των Γεωργιανών.

Με την ολοκλήρωση της συνάντησης ο Πρέσβης της Γεωργίας προσέφερε στον Δήμαρχο Χανίων επιστολή μεγάλης ιστορικής σημασίας, που αποδεικνύει τους δεσμούς φιλίας μεταξύ Ελλάδας και Γεωργίας. Πρόκειται για μία συγκινητική επιστολή, που απέστειλαν στην Ελλάδα το 1897 Γεωργιανοί φοιτητές από το Πανεπιστήμιο της Αγίας Πετρούπολης, με την οποία εκφράζουν τα φιλελληνικά τους αισθήματα και τη στήριξή τους στον αγώνα των Ελλήνων. Ο κ. Σημανδηράκης προσέφερε από την πλευρά του στον Πρέσβη της Γεωργίας τη δίτομη βιογραφία του Ελευθερίου Βενιζέλου από το Ίδρυμα Μελετών και Ερευνών “Ελ. Βενιζέλος”, καθώς και το συλλεκτικό φωτογραφικό λεύκωμα του Δήμου Χανίων: “Χανιά – Ταξίδι στο Όνειρο”.

p1

p2

p3Αρχεία

  1. img_9900