Είσοδος      |     
Ενημέρωση
Αρχείο ΔΤ 2021

Στον Δήμαρχο Χανίων, Π. Σημανδηράκη, η Αναπληρώτρια Πρέσβης της Μ. Βρετανίας, S. Geary

09.12.2021 | Ώρα δημοσίευσης: 03:12

Το Δημαρχείο Χανίων επισκέφθηκε σήμερα, Πέμπτη 9/12/2021, η Αναπληρώτρια Πρέσβης της Μ. Βρετανίας στην Αθήνα, Susan Geary, έπειτα από την ανάληψη των καθηκόντων της στην Ελλάδα. Την κα. Geary υποδέχθηκε στο Γραφείο του ο Δήμαρχος Χανίων, Παναγιώτης Σημανδηράκης, παρουσία των Αντιδημάρχων Πολιτισμού, Γιάννη Γιαννακάκη, και Κοινωνικής Πολιτικής, Ελένης Ζερβουδάκη.  

Η κα. Geary κατά τη διάρκεια της συνάντησης αναφέρθηκε στις σχέσεις συνεργασίας μεταξύ Ελλάδας και Μ. Βρετανίας, ενώ έγινε και ιδιαίτερη αναφορά στον σημαντικό αριθμό Βρετανών πολιτών, που διαμένουν και δραστηριοποιούνται στα Χανιά, έχοντας συμπεριλάβει τον τόπο μας μεταξύ των κορυφαίων προτιμήσεών τους.

Από πλευράς του Δημάρχου Χανίων επισημάνθηκε το γεγονός ότι τα Χανιά αποτελούν σταθερό τουριστικό προορισμό για τους Βρετανούς, ενώ αναφέρθηκε και στην πρόθεση της δημοτικής αρχής για επέκταση της τουριστικής περιόδου. Μάλιστα, ο κ. Σημανδηράκης έκανε ιδιαίτερη αναφορά στο γεγονός ότι η πρεσβευτική κατοικία του Βρετανού Πρέσβη στεγάζεται στην οικία του Εθνάρχη, Ελευθερίου Βενιζέλου, στην Αθήνα. Παράλληλα, κατά τη διάρκεια της συνάντησης εξετάστηκε το ενδεχόμενο συνεργασίας με την Πρεσβεία της Μ. Βρετανίας στον πολιτιστικό τομέα.

Με την ολοκλήρωση της συνάντησης έγινε μεταξύ των δύο πλευρών ανταλλαγή αναμνηστικών δώρων. Η κα. Geary προσέφερε στον κ. Σημανδηράκη γκραβούρα με απεικόνιση της οικίας του Ελ. Βενιζέλου στην Αθήνα, ενώ ο Δήμαρχος Χανίων από την πλευρά του προσέφερε μεταξύ άλλων στην Αναπληρώτρια Πρέσβη χαρακτικό του εμβλήματος και εκδόσεις του Δήμου Χανίων.

p1

p2

p3