Είσοδος      |     
Ενημέρωση
Αρχείο ΔΤ 2021

Με υπογραφή Δημάρχου, νέα αρχιτεκτονική μελέτη για τη διαμόρφωση κοινόχρηστων χώρων στη Δ.Ε. Χανίων

30.09.2021 | Ώρα δημοσίευσης: 11:09

Π. Σημανδηράκης: «Επανασχεδιάζουμε και διαμορφώνουμε από την αρχή τον δημόσιο χώρο»

Με υπογραφή του Δημάρχου Χανίων, Παναγιώτη Σημανδηράκη, ανατέθηκε η σύμβαση για την εκπόνηση της αρχιτεκτονικής μελέτης: «Διαμόρφωση Κοινόχρηστων Χώρων Δ.Ε. Χανίων». Η υπογραφή της σύμβασης πραγματοποιήθηκε στο Γραφείο του Δημάρχου Χανίων, παρουσία της εκπροσώπου της αναδόχου εταιρείας και υπηρεσιακών της Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Χανίων.

Αντικείμενο της μελέτης αποτελεί ο αρχιτεκτονικός σχεδιασμός μιας μεγάλης περιοχής του παλαιού σχεδίου πόλεως και κάποιων από τους κοινοχρήστους χώρους της Δημοτικής Ενότητας Χανίων. Πρόκειται για τους ακόλουθους κοινόχρηστους χώρους:

  • Οδοί και κοινόχρηστοι χώροι στην περιοχή Κυδωνίας – Μυλωνογιάννη – Μ. Μπότσαρη – Κισσάμου
  • Κοινόχρηστοι χώροι πέριξ του 17ου Δημοτικού Σχολείου
  • Πάρκο Προφήτη Ηλία
  • Παιδική Χαρά ΟΤ 1056Β στην περιοχή της Χαλέπας

Σε δήλωσή του ο Δήμαρχος Χανίων επισημαίνει: «Στη Δ.Ε. Χανίων υπάρχουν πολυάριθμοι κοινόχρηστοι χώροι, οι οποίοι, αν και προβλέπονται οι χρήσεις τους από τα σχέδια πόλης, παραμένουν κενοί και ανεκμετάλλευτοι, λόγω έλλειψης κατάλληλου σχεδιασμού. Επίσης, υπάρχουν πολλές περιοχές του παλαιού σχεδίου πόλεως, που η διαμόρφωσή τους έχει γίνει πριν από πολλές δεκαετίες, με αποτέλεσμα αυτή πλέον να είναι ξεπερασμένη και μη λειτουργική».

«Με την παρούσα μελέτη επανασχεδιάζουμε και διαμορφώνουμε από την αρχή τους χώρους, με κύριο στόχο την εξυπηρέτηση των αναγκών των περιοίκων, των μαθητών, των επισκεπτών κ.ο.κ., με στόχο την ίση προσβασιμότητα για όλους.  Παράλληλα, θα εφαρμοσθούν όλες οι προβλέψεις του Σχεδίου Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας (ΣΒΑΚ) που θα αλλάξει τα Χανιά», συμπλήρωσε ο κ. Σημανδηράκης.

p1

p2

Αρχεία

  1. koinoxristoi_de_chanion_1