Είσοδος      |     
Ενημέρωση
Αρχείο ΔΤ 2022

Κέρδισε τις εντυπώσεις η συμμετοχή του Δήμου Χανίων στο συνέδριο «ACT NOW MAYOR’S CONFERENCE - Global Crisis Call For Local Innovation» στη Στουτγκάρδη

12.05.2022 | Ώρα δημοσίευσης: 02:05

Το Δημοτικό Κοινωνικό Πλυντήριο παρουσίασε ο Δήμαρχος, Π. Σημανδηράκης

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε το πανευρωπαϊκό συνέδριο «ACT NOW MAYORS CONFERENCE- Global Crisis Call For Local Innovation» στη Γερμανία, στο οποίο συμμετείχε ο Δήμος Χανίων, με βασικό ομιλητή τον Δήμαρχο Χανίων, Παναγιώτη Σημανδηράκη.

Ο Δήμαρχος Χανίων, ο οποίος συνοδευόταν από την Αντιδήμαρχο Κοινωνικής Πολιτικής, Ελένη Ζερβουδάκη, βρέθηκε νωρίτερα μέσα στην εβδομάδα στη Στουτγκάρδη, όπου συμμετείχε στη σπουδαία διοργάνωση μεταξύ150 Δημάρχων, Αντιδημάρχων Κοινωνικής Πολιτικής, πολιτικών, δημοσιογράφων, καθώς επίσης και νέων ιδεολόγων, απ’ όλη την Ευρώπη.

Πέρα από τις σύγχρονες παγκόσμιες προκλήσεις που απασχολούν τις σύγχρονες κοινωνίες, όπως  το ζήτημα του πολέμου στην Ουκρανία, στον οποίο αφιερώθηκε και το πρώτο μέρος του συνεδρίου, κυρίαρχο ζήτημα αποτέλεσε η ανταλλαγή καλών πρακτικών και ιδεών, μεταξύ των Δήμων. Ο Δήμαρχος Χανίων παρουσίασε σε ξεχωριστό πάνελ τη δομή του Κοινωνικού Πλυντηρίου του Δήμου Χανίων, κερδίζοντας τις εντυπώσεις και το ενδιαφέρον των παρευρισκόμενων για τον τρόπο ίδρυσης και λειτουργίας της δομής.

Μάλιστα, με το πέρας της παρουσίασης, αρκετές χώρες, όπως η Πορτογαλία, εκδήλωσαν τον ενδιαφέρον τους και αναζήτησαν περαιτέρω συνεργασία με τον Δήμο Χανίων, στα θέματα που παρουσιάστηκαν.

Ο κ. Σημανδηράκης και η κ. Ζερβουδάκη, στο πλαίσιο της παραμονής τους στην Γερμανία, είχαν την ευκαιρία να επισκεφθούν κοινωνικές δομές, όπως το «Σπίτι της Οικογένειας» όπου φιλοξενούνται  μετανάστες από όλες τις χώρες και το «Κέντρο των Νέων», όπου υπάρχουν προγράμματα απασχόλησης για εφήβους και νέους ενήλικες.