Είσοδος      |     
Ενημέρωση
Αρχείο ΔΤ 2022

«Δίπλα σε όσους έχουν ανάγκη»: Δράσεις Αλληλεγγύης από τον Δήμο Χανίων για το Πάσχα

19.04.2022 | Ώρα δημοσίευσης: 10:04

Το Τμήμα Κοινωνικής Πολιτικής Προστασίας, ΑμεΑ και Ισότητας του Δήμου Χανίων έχει διοργανώσει και επιμεληθεί ποικίλες δράσεις αλληλεγγύης, όπως η διανομή πασχαλινού δώρου στους δικαιούχους του Κοινωνικού Παντοπωλείου και τα καθιερωμένα «Γεύματα Αγάπης» με στόχο την ανακούφιση των ευπαθών κοινωνικών ομάδων του Δήμου Χανίων.

Συγκεκριμένα, ξεκίνησε ήδη από χθες, Μ. Δευτέρα, 18 Απριλίου 2022 και θα ολοκληρωθεί τη Μ. Τετάρτη 20 Απριλίου, δωρεάν διανομή ΚΡΕΑΤΟΣ και γλυκισμάτων για τους ωφελούμενους του Κοινωνικού Παντοπωλείου, για το Πασχαλινό τραπέζι από το Δήμο Χανίων. Οι ωφελούμενοι μπορούν να παραλάβουν τα δώρα τους από το Κοινωνικό Παντοπωλείο (Περίδου 27,  Χανιά) προσκομίζοντας τη κάρτα τους (ώρες εξυπηρέτησης: 9:00 – 13:00).

Επιπλέον, σήμερα,  Μεγάλη Τρίτη, 19/04/2022,  από τις 10:00 έως τις 14:00, από το χώρο του Κέντρου Κοινότητας-Παράρτημα ΡΟΜΑ Σούδας, θα προσφερθεί στις 20 ωφελούμενες οικογένειες, που κατοικούν σε καταυλισμούς στην πόλη μας, κρέας, τρόφιμα, γλυκίσματα και είδη καθαριότητας – ευπρεπισμού.

Σε εξέλιξη βρίσκεται από την Πέμπτη 14 Απριλίου η διανομή γλυκισμάτων από το προσωπικό του Προγράμματος “Βοήθεια στο Σπίτι” στις 470 οικογένειες, που εξυπηρετούνται σε όλο τον Δήμο Χανίων. Σε 110 οικογένειες από αυτές, που έχουν εισόδημα κάτω από το όριο της φτώχειας, προσφέρονται επιπλέον κρέας, τρόφιμα, γλυκίσματα.

Τέλος, τα καθιερωμένα «Γεύματα Αγάπης» θα προσφερθούν σε ευάλωτες ομάδες, ευπαθείς ομάδες και αστέγους συμπολίτες μας την Κυριακή και τη Δευτέρα του Πάσχα (24 & 25 Απριλίου 2022), στις 11:30, στον χώρο του Φιλόπτωχου Συσσιτίου της Σπλάντζιας,

Η Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής, Ελένη Ζερβουδάκη τόνισε: «Ο βαθμός ευαλωτότητας αρκετών συνανθρώπων μας βρίσκεται σε υψηλό επίπεδο και ως Τμήμα Κοινωνικής Πολιτικής, οφείλουμε έμπρακτα να δείχνουμε τη συμπαράσταση μας και στεκόμαστε δίπλα σε όσους το έχουν ανάγκη. Ιδίως αυτές τις ημέρες, όπου το μήνυμα της Σταύρωσης και της Ανάστασης του Θεανθρώπου δεν είναι άλλο από την αγάπη για τον συνάνθρωπο».