Είσοδος      |     
Ενημέρωση
Αρχείο ΔΤ 2022

Δράσεις του Δήμου Χανίων για την Παγκόσμια Ημέρα Αυτισμού: Στο «μπλε φως του αυτισμού» ο Φάρος και το Γιαλί Τζαμί

31.03.2022 | Ώρα δημοσίευσης: 03:03

Ο Δήμος Χανίων με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Αυτισμού, στις 2 Απριλίου, στέλνει ένα ηχηρό μήνυμα ευαισθητοποίησης και συμπερίληψης, με δράσεις, που έχουν ως στόχο την ενημέρωση των πολιτών για τον αυτισμό.

Συγκεκριμένα, το Σάββατο 02/04/2022, στις 17.00, σε συνεργασία με τον Σύλλογο Asperger στα Χανιά και το Σωματείο ΑμεΑ του Ν. Χανίων, θα πραγματοποιηθεί περιπατητική διαδρομή στο Πάρκο Αγίων Αποστόλων. Τόπο συνάντησης θα αποτελέσει το μικρό πάρκινγκ, που βρίσκεται δίπλα στην παιδική χαρά των Αγίων Αποστόλων, ενώ στο σημείο θα υπάρχει ενημερωτικό υλικό από τους Συλλόγους για το φάσμα του αυτισμού.

Η Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής, Ισότητας και Προστασίας ΑμεΑ, Ελένη Ζερβουδάκη, σε δήλωσή της υπογραμμίζει: «Ο Δήμος Χανίων δηλώνει έμπρακτα την ευαισθητοποίησή του για την Παγκόσμια Ημέρα για άτομα με Αυτισμό, μέσα από δράσεις και ενέργειες, που έχουν ως στόχο να γίνει η “αόρατη αναπηρία” ορατή σε όλους και να μπορέσουμε όλοι να καταλάβουμε καλύτερα τη ζωή και την καθημερινότητα των ατόμων, που είναι στο φάσμα, αλλά και τις αγωνίες των οικογενειών τους».

Τέλος, το Σάββατο 02/04/2022, σε συνεργασία με το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Χανίων, ο Φάρος και το Γιαλί Τζαμί στο Ενετικό Λιμάνι Χανίων θα φωτιστούν στο μπλε χρώμα, το οποίο έχει ταυτιστεί με την Παγκόσμια Ημέρα Αυτισμού, ενώ στο ανατολικό τμήμα εξωτερικά του κτιρίου στο Γιαλί Τζαμί, θα γίνονται προβολές ευαισθητοποίησης για την ημέρα.

p1

p2

p3

 

Αρχεία

  1. faros_autism