Είσοδος      |     
Ενημέρωση
Αρχείο ΔΤ 2022

Δημιουργική απασχόληση για εκατοντάδες παιδιά όλο το καλοκαίρι, στα Κέντρα Παιδικής Δημιουργίας & στο Κ.Δ.Α.Π. του Δ.Ο.ΚΟΙ.Π.Π. του Δήμου Χανίων

07.09.2022 | Ώρα δημοσίευσης: 11:09

Ένα ξέγνοιαστο και δημιουργικό καλοκαίρι είχαν την ευκαιρία να περάσουν δεκάδες παιδιά, που συμμετείχαν στα προγράμματα δημιουργικής απασχόλησης των Κέντρων Παιδικής Δημιουργίας και του Κέντρου Δημιουργικής Απασχόλησης (ΚΔΑΠ) του Δημοτικού Οργανισμού Κοινωνικής Πολιτικής και Παιδείας (Δ.Ο.ΚΟΙ.Π.Π.) του  Δήμου Χανίων.

Τα παιδιά αξιοποίησαν δημιουργικά τον ελεύθερο χρόνο τους, ψυχαγωγήθηκαν και  διασκέδασαν μέσα από ποικίλες δράσεις, με ομαδικά παιχνίδια βελτίωσης δεξιοτήτων, εργαστήρια διαχείρισης συναισθημάτων, καλλιτεχνικά εργαστήρια μουσικής και τραγουδιού, μουσικοκινητική αγωγή, θεατρικό παιχνίδι, χειροτεχνίες, εκμάθηση παραδοσιακών χορών, γυμναστική, προγράμματα υγιεινής διατροφής και μαγειρικής, κ.α.

Σε δήλωσή του ο Πρόεδρος του Δ.Ο.ΚΟΙ.Π.Π., Στέλιος Βαλυράκης, επισημαίνει ότι τα Κέντρα Παιδικής Δημιουργίας και το ΚΔΑΠ του Οργανισμού άνοιξαν τις πόρτες τους για άλλη μια χρονιά για περισσότερα από 250 παιδιά, δίνοντας τους τη δυνατότητα να  κοινωνικοποιηθούν, να καλλιεργήσουν τη φαντασία τους, να περάσουν όμορφα, βελτιώνοντας τη σωματική και ψυχική υγεία τους με ποιοτικά προγράμματα.

«Παράλληλα στηρίξαμε την οικογένεια, προσφέροντας στους εργαζόμενους γονείς ασφαλή και εποικοδομητική λύση στους χώρους των δομών μας υπό την εποπτεία εξειδικευμένου επιστημονικού προσωπικού», τονίζει στη δήλωσή του ο κ. Βαλυράκης, καλώντας παράλληλα τους γονείς να εγγράψουν τα παιδιά τους για το νέο σχολικό έτος στις δραστηριότητες του Δ.Ο.ΚΟΙ.Π.Π., «καθώς στα Κέντρα Παιδικής Δημιουργίας και στο ΚΔΑΠ θα αναπτυχθούν νέες, όμορφες και έξυπνες δραστηριότητες και προγράμματα για τον πολιτισμό, την τέχνη, το περιβάλλον, τη σωματική και ψυχική ευεξία των παιδιών».

Όσοι γονείς είναι κάτοχοι voucher, μέσω του προγράμματος «Προώθησης και υποστήριξης παιδιών 2022-2023» και επιθυμούν να εγγράψουν τα παιδιά τους, μπορούν να επικοινωνούν με το ΚΔΑΠ Παλιάς Πόλης, στο τηλ. 2821020112, για την εγγραφή και τη συμμετοχή τους στις δράσεις.