Είσοδος      |     
Ενημέρωση
Αρχείο ΔΤ 2022

Σχεδόν δύο τόνους αποβλήτων ηλεκτρικού και ηλεκτρονικού εξοπλισμού σε μία μέρα, συγκέντρωσαν Δήμος Χανίων και ΔΕΔΙΣΑ με το σύστημα «πόρτα-πόρτα»

17.03.2022 | Ώρα δημοσίευσης: 02:03

Σχεδόν δύο (2) τόνους αποβλήτων ηλεκτρικού και ηλεκτρονικού εξοπλισμού, συγκέντρωσαν τα συνεργεία καθαριότητας του Δήμου Χανίων και της Δ.Ε.ΔΙ.Σ.Α. ΑΕ (ΟΤΑ)*, με το σύστημα «πόρτα-πόρτα», κατά τη διάρκεια της έκτακτης δράσης, που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 16 Μαρτίου 2022.

Η δράση που έχει πραγματοποιηθεί ήδη περισσότερες από πέντε φορές τον τελευταίο χρόνο, μετά από αυξημένη ζήτηση από τους πολίτες,  είναι ολοήμερη -από τις πρώτες πρωινές ώρες, έως και αργά το μεσημέρι- και σε αυτή συμμετείχαν όσοι έχουν δηλώσει εκ των προτέρων ενδιαφέρον στο πρόγραμμα, απ΄ όλη τη γεωγραφική επικράτεια του Δήμου Χανίων, ακόμα και την πιο ορεινή και απομακρυσμένη.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, από την πιο πρόσφατη δράση συγκεντρώθηκαν περίπου 1.800 κιλά συσκευών, ενώ έχουν συγκεντρωθεί συνολικά περισσότεροι από 15 τόνοι ηλεκτρονικών και ηλεκτρικών αποβλήτων, από όλες τις όμοιες δράσεις τον τελευταίο ενάμιση χρόνο.

Με την ένθερμη ανταπόκριση εκατοντάδων πολιτών, η δράση αναμένεται να καθιερωθεί και να πραγματοποιείται ανά τακτικά χρονικά διαστήματα, καθώς, απ’ ότι φαίνεται, οι ανάγκες είναι μεγάλες και οι πολίτες ενδιαφέρονται πλέον, ουσιαστικά, να ανακυκλώσουν τις άχρηστες συσκευές τους και όχι απλά να τις πετάξουν στα σκουπίδια.

p1