Είσοδος      |     
Ενημέρωση
Αρχείο ΔΤ 2022

12o Dance Days Chania Διεθνές Φεστιβάλ Σύγχρονου Χορού | 23 Ιουλίου – 4 Αυγούστου, Χανιά

28.07.2022 | Ώρα δημοσίευσης: 09:07

Παράσταση: Rosana Ribeiro, «Selva» (Αυστρία)

28  Ιουλίου | 21:30 | Προμαχώνας San Salvatore (κεντρική σκηνή)

Εισιτήρια: https://www.ticketservices.gr/event/ddc-rosana-ribeiro-selva/?lang=el

Σε μια στιγμή σε αναστολή στον χρόνο, μοιραζόμαστε ένα ταξίδι μέσα από το παρελθόν, το παρόν και το μέλλον. Η γνώση του ποιοι είμαστε έχει χαθεί, αλλά η ενστικτώδης συνείδησή μας έχει τη δύναμη να την ανακαλέσει.

Τα ίχνη των προγόνων μας ξετυλίγουν ιστορίες που μας κάνουν αυτόπτες μάρτυρες της γέννησης πολλών κύκλων, μια αρμονική φωνή που ψιθυρίζει τις απαρχές/προέλευση και το τέλος, εμφανίζονται ως σκόνη και απομεινάρια ή κρύο υγρό χώμα.

Είμαστε σε θέση να αναγνωρίζουμε τη δύναμη σε απρόσμενα μέρη; Το «Selva» είναι μια πυκνοκατοικημένη ζούγκλα που βγήκε από το μονοπάτι που βαδίζουν οι γυναίκες τα τελευταία 100 χρόνια στην κοινωνία μας.

Έρευνα

Το έργο «Selva» αφορά στην σχέση με τους προγόνους μας , στην κατανόηση των ριζών μας. Tις γυναίκες και τις ιστορίες τους στην κοινωνία μας. Τις μνήμες, τα ταξίδια και πώς -όταν αφαιρεθούν -αυτές οι μνήμες μπορούν να ρίξουν φως σε ένα μονοπάτι που αγγίζει ένα εσωτερικό στρώμα του εαυτού μας , της διαίσθησης και του ενστίκτου μας. Η έρευνα μας ξεκίνησε με το βιβλίο «Γυναίκες που τρέχουν με τους λύκους» της Clarissa Pinkola Estés, το οποίο μας κίνησε την περιέργεια ως προς την πιθανότητα να ειπωθεί μια ιστορία κατά την οποία τρία γυναικεία αρχέτυπα θα μπορούσαν να συναντηθούν και να διαδράσουν: η Ηλικιωμένη, η Μητέρα και η Νεαρή. Αυτά τα αρχέτυπα αντικατοπτρίζουν ένα συλλογικό, έμφυτο και μη συνειδητό στοιχείο που είναι μέρος κάθε γυναίκας. Μια ιστορία που αντικατοπτρίζει πολλές ιστορίες αναπτύσσεται με μια φωνή που ταξιδεύει στον χρόνο. Επιπρόσθετα βυθιζόμαστε στην ακόλουθη σκέψη: τι σημαίνει να είσαι, να έχεις και να συνδέεσαι με μια μητέρα και την καταγωγή της; Μια αντίδραση σε αυτή την ερώτηση αντανακλάται στο σώμα καθώς νιώθουμε τις ιδέες, σκεφτόμαστε τα συναισθήματα και κινούμαστε μεταξύ στιγμών ευαισθησίας και δύναμης. H «Selva» είναι ένα μανιφέστο που τιμά τα πιο βαθιά, άγρια και αρχέγονα συναισθήματα.

Σύλληψη και Χορογραφία: Rosana Ribeiro σε συνεργασία με  

Ερμηνεία και συνδημιουργία: Verena Pircher, Melissa Ugolini  

Βοηθός προβών και παραγωγής: Verena Pircher  

Σύνθεση και σχεδιασμός ήχου: Peter Kastner  

Κοστούμια: Sara Chéu  

Σχεδιασμός φωτισμού: Cristovão Cunha  

Teasers & Trailer: Phil Rirsch  

Φωτογραφίες: Bernhard Müller & Aline Macedo  

Copywriter: Daniel Rico  

Γραφιστικός Σχεδιασμός: Caro Eisl  

Ευχαριστούμε τις/ους Marine Besnard, Eva Zagorova, Laura Baruch & Aram Zarikian with the special support of Land Salzburg and SZENE Salzburg.  

Υποστήριξη δημιουργίας: OPART, E.P.E./Estúdios Vítor Cordon, Centro Nacional de Cultura, Toihaus Theater, tanz_house, Teatro da Garagem.  

Υποστήριξη tour: DANCE ON TOUR AUSTRIA - A co­operation between Tanzquartier Wien and the Federal  Ministry of European and International Affairs.  

Με την υποστήριξη της Πρεσβείας της Αυστρίας στην Αθήνα.

TRAILER: https://vimeo.com/654242444

Τιμές εισιτηρίων: 12€ κανονικό - 9€ φοιτητικό, ανεργίας, πολυτέκνων

– Η προσέλευση του κοινού ξεκινά 40 λεπτά πριν την καθορισμένη ώρα της παράστασης. Ολοκληρώνεται εφόσον συμπληρωθούν οι θέσεις και αφού ξεκινήσουν οι δράσεις. Κατόπιν έναρξης, οι θεατές δε θα επιτρέπεται να εισέρχονται στον χώρο των καθήμενων. Ευχαριστούμε εκ των προτέρων για την κατανόηση και τη συνεργασία σας!

 

http://dancedays.gr/ |  https://www.facebook.com/DanceDaysChania/ | https://www.instagram.com/dancedayschania_festival/