Είσοδος      |     
Ενημέρωση
Αρχείο ΔΤ 2022

Το 3ο Κρέταν Γκάνερζ Φέστιβαλ, μαζί με τη Γιουθ Οφ Ντόουπ είναι εδώ! Με την υποστήριξη του Δήμου Χανιων

30.06.2022 | Ώρα δημοσίευσης: 12:06

Ποιοι είναι οι Cretan Gunners & η Youth Of Dope?

Οι Cretan Gunners, συνήθεις ύποπτοι σε διοργανώσεις φεστιβάλ στα Χανιά, ασταματητοι και αστειρευτοι απο θετικη ενεργεια, παντοτε με εξυπνες, καινοτομες και δημιουργικες προτασεις, ετοιμάζουν το 3ο κατά σειρά Cretan Gunners Festival! Το Κοινωνικό Έργο και η στήριξη των Καλλιτεχνών που πραγματοποιούσαν τόσα χρόνια οι Gunners, συνεχίζεται καθ’ όλη τη διάρκεια και τη μετά COVID εποχή σαν έμπρακτο κίνημα “απομυθοποίησης” της αδράνειας και του “ωχαδερφισμού”, όπως και των λύσεων που μπορούν να ανευρεθούν ακόμα και σε τέτοιες δύσκολες εποχές. Μια ζωντανή απόδειξη της ενωμένης, χωρις πολιτικά κίνητρα νεολαίας, που απλώς εχει αναγκη να συν-δημιουργησει, να συν-εργαστεί και να συν-παράξει κοινωνικό πλούτο, υπό το πρίσμα της προσφοράς και του εθελοντισμού, που μονο χτίζει ενσυνείδητους πολίτες. Επικεντρωμενοι στους στοχους που θετουν αλλα και γοητευμένοι από την χαρά της διαδικασίας, και όχι το χρήμα, τα αποτελέσματα είναι εμφανέστατα σε κάθε τους εγχείρημα. Μετά από καθαρισμούς παραλιών, βυθών, μονοπατιών, ποταμών και πηγών, την τεράστια επιχείρηση καθαρισμού του Παλαιού Λιμανιού Χανίων, η οποία οργανώθηκε εξ ολοκλήρου από το σύλλογό μας, ανασύροντας συνολικά 30 τόνους απορριμμάτων, τις δεκάδες εκδηλώσεις και εθελοντικές δράσεις συνεργασίας με ΕΛΕΠΑΠ, ΣΥΝΑΝΘΡΩΠΟ, ΟΡΙΖΟΝΤΑ και ΑΡΧΕΛΩΝ, το δωρεάν οργανωμένο αθλητισμό που παρέχεται 7 χρόνια συνεχόμενα, και τα άπειρα χαμόγελα που μοιράζονται απλόχερα σε όποιον συμμετέχει η συνοδεύει τους Gunners, ήρθε η ώρα εκείνοι να πάρουν μία νέα μορφή!

Εξού γεννάται στην καραντίνα η Youth Of Dope, η οποία παίρνει τη μορφή της εταιρίας παραγωγής, σε κοινοτική μορφή, κρατώντας όλα τα καλά της ομαδικότητας και του εθελοντισμού, αλλά παράλληλα αγωνιζόμενη να προσφέρει σε συμμετέχοντες, καλλιτέχνες, και λοιπούς εργαζόμενους στον καλλιτεχνικό χώρο την ασφάλεια που προσφέρει η εργασία. Η Youth Of Dope θέτει σαν στόχο την έμπρακτη υποστήριξη του κινήματος Support Art

Workers, τη στήριξη του κλάδου της Τέχνης, δημιουργώντας υποδομές, “εκπαιδεύοντας” το Κοινό και τους Καλλιτέχνες αντίστοιχα, υπό την ελπίδα να δημιουργήσει ένα σύστημα παραγωγής και προώθησης Τέχνης, πάντα με σεβασμό τόσο προς την πολιτιστική ιστορία της πόλης, όσο και προς την κοινότητα αυτή κάθε αυτή. Το πρώτο μας βήμα σε αυτή την προσπάθεια, είναι ένα εννιαήμερο Φεστιβάλ σε συνεργασία με τους Gunners, μέσα από το οποίο στοχεύουμε να “αποκαλυφθούμε” στον κόσμο, να μας γνωρίσει η κοινότητα, και να “εκτοξευθούμε” πέρα από τα Κρητικά Σύνορα.

Μιλάμε, ούτως η άλλως, για το μεγαλύτερο Φεστιβάλ ελευθέρας εισόδου στην Ελλάδα, για φέτος.

Το Φετινό Καλοκαίρι στο Ακρωτήρι Χανίων προβλέπεται επικίνδυνα καυτό, οπότε αποφασίσαμε να το κάνουμε ακόμα πιο δύσκολο για όλους μας, ετοιμάζοντας ένα επικίνδυνα καυτό πρόγραμμα! ‘’Κατεβάζουμε’’ μία ορδή καλλιτεχνών και καλλιτέχνιδων, με τα οποί@ θα σας αφηγηθούμε ιστορίες από την Αποκάλυψη, βγαίνοντας από τη ‘’χειμερία νάρκη’’ 2 ετών χωρίς Φεστιβάλ! Ξεκινώντας το Σάββατο 2 Ιουλίου, έχουμε δρώμενα μέχρι και την Κυριακή 10 Ιούλη, από συναυλίες, πάρτι, workshops, μέχρι και έναν αγώνα ράγκμπι, ο οποίος δε θα γινόταν να λείπει από ένα αυθεντικό Cretan Gunners Festival! Οι περισσότερες δράσεις φέτος θα πραγματοποιηθούν στο νέο σπίτι της Youth Of Dope, στα Καλόρουμα Ακρωτηρίου!

Παράλληλα με τις κύριες δράσεις του Φεστιβάλ, η εμπειρία όλων των παρευρισκόμενων θα πλαισιωθεί από ένα διαδραστικό παιχνίδι που έχει ετοιμάσει για εμάς η LOCKED, το οποίο θα ζωντανέψει την “Post-Amazon” της Youth Of Dope!

Αλλά περισσότερα για αυτό όταν μας επισκεφτείτε…

 

Είμαστε σίγουροι ότι δεν έχετε ξαναδεί πολυήμερο φεστιβάλ νεολαίας οργανωμένο σε ένα Κρητικό

Αρχοντικό του 19ου αιώνα…

Το φεστιβάλ, πέραν τις 9 μέρες πανικού, θα προσφέρει στο κοινό Δωρεάν Είσοδο, Δωρεάν Κάμπινγκ πλησίον του χώρου**, Πάρκινγκ, και Λεωφορεία από διάφορα σημεία στα Χανιά για όλα τα επισκεπτόμενα άτομα!

**Καθώς είμαστε πρώτα απ’ όλα κάτοικοι της Γης, και κατά δεύτερον Campers, στοχεύουμε στο Cretan Gunners Festival να δημιουργήσουμε μία σεβαστική, άνετη και καθαρή εμπειρία για όλους τους Campers & τον περιβάλλοντα χώρο!

Γι αυτούς τους λόγους, το δωρεάν κάμπινγκ που προσφέρουμε θα έχει περιορισμένες και οργανωμένες θέσεις, για τις οποίες σας παρακαλούμε να κάνετε κράτηση στον παρακάτω σύνδεσμo:  https:/forms.gle/HJuUpLGRUErvCsDq5 .

Παράλληλα, αν είστε ντόπιο ή επισκεπτόμενο άτομο και θέλετε να μας βοηθήσετε να πετύχουμε αυτόν τον πολύ όμορφο σκοπό, μπορείτε να δηλώσετε ενδιαφέρον για εθελοντισμό στον παρακάτω σύνδεσμο: https://forms.gle/tPaG9Pz2oU6vojsn9 Μουσικά Δρώμενα του Φεστιβάλ:

2 Ιουλίου

Vodka Juniors

Fundracar

Baildsa

Bazooka

Balothizer

Pirates City

4 Ιουλίου

Lunar

Mira

Χαρά

Warriorz Dance

5 Ιουλίου

Κρητικό Γλέντι με τους Balothizer.

6 Ιουλίου

Ekastos x Gemma DJ Cryogenics

7 Ιουλίου

Open Jam Night

8 Ιουλίου

Anser

Buzz x Dolos Lobo x Novel

Κατοχος Stef

9 Ιουλίου

YODBOX Birthday Party with DJ Lone

10 Ιουλίου

Black Rainbows

Void Droid

Godsleep

Upon Revival

Planet None

ΕΚΤΟΣ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ—

Ει δυνατόν αναφέρουμε τα εξής, παράλληλα με το Δελτίο Τύπου:

●     Το Φεστιβάλ πραγματοποιείται στα Καλόρρουμα Ακρωτηρίου, στα νέα κεντρικά της Youth Of Dope! Hostel-Cafe Bar-Venue, και πολλά άλλα. Το επερχόμενο φεστιβάλ είναι σίγουρο ότι θα είναι ένα από τα πιο ατμοσφαιρικά που θα έχουν γίνει στα Χανιά, μέσα στη φύση, κτλ.

●     Οι εθελοντές, οι campers, και γενικά όποιος θέλει να μάθει περισσότερες πληροφορίες, μπορεί να τις αναζητήσει στην εκδήλωση στο Facebook.

●     To Youth Of Dope Village (YOD στο Google Maps) δέχεται επισκέπτες καθημερινά, αν θέλει κάποιος να δει το χώρο, να πιει ένα ποτό / καφέ πριν το φεστιβάλ.

p1