Είσοδος      |     
Ενημέρωση
Αρχείο ΔΤ 2022

Στο Δημαρχείο Χανίων ο νέος Πρέσβης της Ισπανίας στην Αθήνα – Συνάντηση με τον Δήμαρχο, Π. Σημανδηράκη

18.03.2022 | Ώρα δημοσίευσης: 11:03

Στο Γραφείο του στο Δημαρχείο Χανίων, υποδέχτηκε ο Δήμαρχος, Παναγιώτης Σημανδηράκης τον νέο Πρέσβη της Ισπανίας στην Αθήνα, ​​Carles María Casajuana Palet, στο πλαίσιο της περιοδείας που πραγματοποιεί στην Κρήτη.

Ο εξοχότατος κ. Πρέσβης συναντήθηκε με τον Δήμαρχο Χανίων, παρουσία του Γενικού Γραμματέα του Δήμου, Γιώργου Φραγκιαδάκη, των Αντιδημάρχων, Τάσου Αλόγλου και Γιάννη Γιαννακάκη και της Ειδικής Σύμβουλο σε θέματα Πολιτισμού, Νίκης Φτυλιτάκη. Μάλιστα, ο Δήμος Χανίων είναι η αφετηρία της περιοδείας που πραγματοποιεί ο εξοχότατος, μετά την ανάληψη των καθηκόντων του.

Στη συζήτηση που πραγματοποιήθηκε στο Γραφείο του Δημάρχου, αναφέρθηκαν τα κρίσιμα ζητήματα της επικαιρότητας, όπως η εισβολή στην Ουκρανία και η ενεργειακή κρίση, ενώ οι κ.κ. Σημανδηράκης και Casajuana Palet, σε εγκάρδιο κλίμα, επιβεβαίωσαν τους ιστορικά ισχυρούς δεσμούς των δύο χωρών και τα κοινά στοιχεία των λαών της Ισπανίας και της Ελλάδας.

Στο περιθώριο της συνάντησης, ο Δήμαρχος Χανίων προσέφερε στον κ. Πρέσβη το μετάλλιο του Δήμου Χανίων σε ανάμνηση της επίσκεψης, τον κατάλογο της Έκθεσης «Η Ελλάδα μετά την Επανάσταση – Καλλιτεχνικοί Θησαυροί από τη Συλλογή Κρασάκη» της Δημοτικής Πινακοθήκης Χανίων, καθώς κι ένα πακέτο με τοπικά παραδοσιακά προϊόντα.

p1

p2

Αρχεία

  1. presvis_ispanias_1