Είσοδος      |     
Ενημέρωση
Αρχείο ΔΤ 2022

Υποβολή παρατηρήσεων & δηλώσεων ιδιοκτησίας ακινήτων εντός των πολεοδομικών ενοτήτων «Πασακάκι» (ΠΕ 15) & τμήματος «Παχιανά ΙΙ» – Δήμαρχος Χανίων: «Ολοκληρώνεται μια εκκρεμότητα δεκαετιών»

29.07.2022 | Ώρα δημοσίευσης: 02:07

Έως τις 19 Αυγούστου 2022 οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να προσέρχονται στη Διεύθυνση Υπηρεσίας Δόμησης του Δήμου Χανίων για την υποβολή παρατηρήσεων και δηλώσεων ιδιοκτησίας ακινήτων, που βρίσκονται εντός των πολεοδομικών ενοτήτων «Πασακάκι» (ΠΕ 15) & τμήματος «Παχιανά ΙΙ» Δήμου Χανίων, στο πλαίσιο σύνταξης της μελέτης πράξης εφαρμογής.

Αναφορικά με την εν λόγω πρόσκληση της Υπηρεσίας Δόμησης παραχωρήθηκε σήμερα, Παρασκευή 29/7, Συνέντευξη Τύπου στην Αίθουσα Τύπου του Δημαρχείου Χανίων από τον Δήμαρχο Χανίων, Παναγιώτη Σημανδηράκη, τον Αντιδήμαρχο, αρμόδιο για τη Δ/νση Υπηρεσίας Δόμησης, Νίκο Χαζιράκη, τον Πρόεδρο της Δημοτικής Κοινότητας Μουρνιών, Μιχάλη Σχοινά, και την Προϊσταμένη του Τμήματος Πολεοδομικών Εφαρμογών, Χριστίνα Αποστολοπούλου

«Μία μεγάλη εκκρεμότητα δεκαετιών έρχεται σιγά-σιγά να ολοκληρωθεί, ένα σχέδιο πόλεως, το οποίο εγκρίθηκε το 1994 και από τότε δεν έχει προχωρήσει. Το αποτέλεσμα είναι να μην μπορούμε ουσιαστικά να κάνουμε παρεμβάσεις ως Δήμος για τους κατοίκους της περιοχής, να διαμορφώσουμε κοινόχρηστους χώρους», τόνισε ο Δήμαρχος Χανίων κατά την τοποθέτησή του, προσθέτοντας ότι η συγκεκριμένη διαδικασία βρίσκεται σε εξέλιξη, γι΄ αυτό και καλούνται οι ιδιοκτήτες και οι κάτοικοι της περιοχής ν’ ανταποκριθούν στην σχετική πρόσκληση.

«Αντίστοιχες κινήσεις και ενέργειες, ώστε να ολοκληρωθούν οι πράξεις εφαρμογής γίνονται και σε άλλες κρίσιμες περιοχές του Δήμου μας, όπως Μετόχι Μπάρμπου, Μόντε Βάρδια, Αγία Φωτεινή, Παρηγοριά, Προφήτης Ηλίας, Παχιανά, κ.α.» παρατήρησε ο κ. Σημανδηράκης, επισημαίνοντας ότι, χάρη στη διαδικασία, έπειτα από σύντομο χρονικό διάστημα τα Χανιά θα έχουν έναν ολοκληρωμένο γενικό πολεοδομικό σχεδιασμό, «ώστε να ανταποκριθούμε επιτέλους στα πολλά, εύλογα και δίκαια αιτήματα των πολιτών»,  όπως χαρακτηριστικά ανέφερε.

«Καλούμε τους ιδιοκτήτες της περιοχής να δηλώσουν τις ιδιοκτησίες τους, καθώς το ποσοστό, που ανταποκρίθηκε ανήλθε πέρσι μόλις στο 30% των δηλώσεων, και επιπλέον να υποβάλλουν παρατηρήσεις αυτοί, που υπέβαλαν, ώστε να δουν μήπως υπάρχουν σφάλματα επί της ανάρτησης και των δηλώσεων, όπως τα έχει αντιληφθεί ο μελετητής», τόνισε από την πλευρά του ο κ. Χαζιράκης, κάνοντας λόγο για μία μεγάλη ταλαιπωρία πολλών ετών, που φθάνει στο τέλος της. Μάλιστα, όπως γνωστοποίησε ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος, η προσπάθεια αυτή γίνεται μέσα στον Αύγουστο σκόπιμα, καθώς πολύς είναι ο κόσμος, που έρχεται για διακοπές στα Χανιά, ενώ πολλοί από τους ιδιοκτήτες ακινήτων στην περιοχή έχουν τη δυνατότητα να αντιληφθούν την κατάσταση.

Την ικανοποίηση του για την εξέλιξη της υπόθεσης εξέφρασε και ο Πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Μουρνιών, Μιχάλης Σχοινάς, καλώντας τους κατοίκους των περιοχών να ανταποκριθούν άμεσα στο κάλεσμα της Υπηρεσίας Δόμησης.

Η Προϊσταμένη του Τμήματος Πολεοδομικών Εφαρμογών, Χριστίνα Αποστολοπούλου, γνωστοποίησε ότι οι πολίτες μπορούν να προσέρχονται στη Δ/νση Υπηρεσίας Δόμησης επί της οδού 25ης Μαρτίου 87, στη Σούδα, (φουαγιέ α΄ ορόφου) κατά τις εργάσιμες ημέρες και ώρες, από τις 8.30 έως τις 13.00, ώστε να λάβουν γνώση των κτηματογραφικών διαγραμμάτων και των κτηματολογικών πινάκων, που συντάχθηκαν. Επίσης, το πρωτόκολλο είναι ανοιχτό όλες τις ώρες για να καταθέσουν οι ενδιαφερόμενοι τις νέες δηλώσεις ιδιοκτησίας.

Τα διαγράμματα και οι πίνακες έχουν αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του Δήμου www.chania.gr και ειδικότερα στον σύνδεσμο https://www.chania.gr/enimerosi/contests-proclamations-active/meletiefarmogisPasakakiPachiana2022.html.

Παρατηρήσεις υποβάλλονται και ηλεκτρονικά στο email: d-poleodomia@chania.gr. Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να καλείτε στα τηλ. 2821341215 (Χριστίνα Αποστολοπούλου), 2821341246 (Ελένη Μεταξάκη) και 2821341218 (Γεώργιος Βολάνης).

p1