Είσοδος      |     
Ενημέρωση
Αρχείο ΔΤ 2022

Σε λειτουργία οι νέοι φωτεινοί σηματοδότες από τα συνεργεία του Δήμου Χανίων, στη συμβολή των οδών Κων/νου Μητσοτάκη-Προφήτη Ηλία

17.02.2022 | Ώρα δημοσίευσης: 01:02

Στους νέους φωτεινούς σηματοδότες στη συμβολή των οδών Κων/νου Μητσοτάκη (πρώην Ακρωτηρίου) - Προφήτη Ηλία, βρέθηκε νωρίτερα σήμερα το πρωί, ο Δήμαρχος Χανίων, Παναγιώτης Σημανδηράκης.  Τον Δήμαρχο Χανίων, συνόδευσε ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσίων, Μιχάλης Καλογριδάκης.

Οι φωτεινοί σηματοδότες, οι οποίοι έχουν τοποθετηθεί στο σημείο από τα συνεργεία του τμήματος Ηλεκτρομηχ/κων Έργων και Κυκλοφορίας του Δήμου Χανίων το προηγούμενο διάστημα, τέθηκαν σε λειτουργία αμέσως μετά τη διαγράμμιση που έγινε επί του οδοστρώματος, τις προηγούμενες ημέρες.

Σε δηλώσεις του ο κ. Σημανδηράκης ανέφερε: «Μετά από δεκαετίες ικανοποιείται μια κυκλοφοριακή ανάγκη των δημοτών μας αλλά και ένα αίτημα των κατοίκων της ευρύτερης περιοχής για ασφάλεια. Οι φωτεινοί σηματοδότες τοποθετήθηκαν σε έναν επικίνδυνο κόμβο, στη συμβολή των οδών Κων/νου Μητσοτάκη (πρ. Ακρωτηρίου) και Προφήτη Ηλία, με στόχο να διαφυλαχθεί η ασφάλεια και η πρόσβαση των οχημάτων και των πεζών σε όλη αυτήν την επικίνδυνη διαδρομή».

Ο Δήμαρχος Χανίων σημείωσε ότι με την ίδια θέρμη «θα συνεχίσουμε. Η επιθυμία μας, αλλά και ο σχεδιασμός μας, είναι πλέον να περάσουμε από την τοποθέτηση φωτεινών σηματοδοτών, στην κατασκευή κυκλικών κόμβων που έχουμε διαπιστώσει και σε άλλες περιοχές ότι λειτουργούν με μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα και ασφάλεια», υπογράμμισε μεταξύ άλλων.

Ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών με τη σειρά του συμπλήρωσε: «Έχουμε εντοπίσει τα επικίνδυνα σημεία, που για δεκαετίες έχουν προκαλέσει τον χαμό πολλών συντοπιτών μας και με κυκλοφοριακές παρεμβάσεις, όπως η τοποθέτηση των φωτεινών σηματοδοτών, η τοποθέτηση «ματιών γάτας» στο οδόστρωμα, η διαγράμμιση διαβάσεων πεζών επισταμένως, προσπαθούμε να επιτύχουμε περισσότερη ασφάλεια και για τους πεζούς αλλά και για τα οχήματα και τελικά, να μειώσουμε τα τροχαία ατυχήματα».

Τόσο ο Δήμαρχος Χανίων όσο και ο Αντιδήμαρχος, απηύθυναν τα θερμά τους συγχαρητήρια στο προσωπικό του Τμήματος Ηλεκτρομηχ/κων Έργων και Κυκλοφορίας και στη Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Χανίων, για τη συνολική μελέτη, τοποθέτηση και τη λειτουργία των σηματοδοτών.

Τέλος, αξίζει να σημειωθεί ότι στην μικρή πλατεία που είναι το άγαλμα του Σμηναγού Ηλιάκη, έγιναν εργασίες ανάπλασης και αποκατάστασης, με μέριμνα της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου Χανίων.

p1

p2

p3

p4

Αρχεία

  1. fanaria_hliaki_1