Είσοδος      |     
Ενημέρωση
Αρχείο ΔΤ 2022

Συνεχίζεται η «Παραδοσιακή Στράτα» του Δήμου Χανίων, κάθε Τρίτη απόγευμα στο Ενετικό Λιμάνι: Τρίτη 09/08 – «Ομοσπονδία Συλλόγων & Φορέων Ριζίτικου»

09.08.2022 | Ώρα δημοσίευσης: 11:08

Με μεγάλη επιτυχία και συμμετοχή εκατοντάδων Χανιωτών αλλά και τουριστών,  πραγματοποιείται κάθε Τρίτη, τα βράδια του καλοκαιριού, η αναβίωση του μουσικοχορευτικού δρώμενου της «Παραδοσιακής Στράτας», από τον Δήμο Χανίων.

Στη συνάντηση της «Παραδοσιακής Στράτας», απόψε Τρίτη 26/07/2022, η «Ομοσπονδία Συλλόγων & Φορέων Ριζίτικου» παρουσιάζει το δρώμενο: «Ριζίτικη Παράδοση».

Στην αναβίωση της “Παραδοσιακής Στράτας” ομάδες από παραδοσιακούς συλλόγους του τόπου μας, με τη συνοδεία μουσικών παραδοσιακών οργάνων και καλλιτεχνών περιδιαβαίνουν τη λιμενική ζώνη του Ενετικού λιμανιού, η οποία θα καταλήγει στην πλατεία Μητρόπολης κάθε Τρίτη στις 21:00.

Εκεί, λαμβάνει χώρα και το ξεχωριστό πρόγραμμα κάθε παραδοσιακού συλλόγου με τη συμμετοχή του κοινού να είναι ενθουσιώδης και με σκοπό να αναδειχθεί η ιδιαίτερη πολιτισμική ταυτότητα των Χανίων, μέσω της παράδοσης, της ενδυματολογικής παραδοσιακής κουλτούρας και των μοναδικών μουσικοχορευτικών και φωνητικών ικανοτήτων των μελών των συλλόγων.

Στη «Παραδοσιακή Στράτα» αυτής της Τρίτης συμμετέχουν οι μουσικοί: Περικλής Τζουγανάκης - βιολί και τραγούδι, Χάρης Ζαχαριουδάκης – λαούτο, Γιώργος Σκουνάκης – λαούτο.

p1