Είσοδος      |     
Ενημέρωση
Αρχείο ΔΤ 2023

Ανακοίνωση του Τμήματος Κοινωνικής Πολιτικής σχετικά με τη λειτουργία του Καταφυγίου Αστέγων του Δήμου Χανίων

08.09.2023 | Ώρα δημοσίευσης: 19:02

Το Τμήμα Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου Χανίων ενημερώνει ότι λόγω της παρουσίας παρασιτικών εντόμων στο καταφύγιο αστέγων και μετά από συνεχείς και επίμονες προσπάθειες καταπολέμησής τους, προχώρησε στη λήψη δραστικών μέτρων.

Σε συνεργασία με ειδικά αδειοδοτημένα συνεργεία και εξειδικευμένους επαγγελματίες, πραγματοποιούνται εβδομαδιαίες επιθεωρήσεις και απεντομώσεις, ενώ το Τμήμα έχει προβεί στη μηνιαία εκκένωση του χώρου και στην αλλαγή όλης της επίπλωσης, των κλινοσκεπασμάτων, των ειδών ιματισμού καθώς και των στρωμάτων του καταφυγίου.

Παράλληλα, έχει γίνει επιχρωματισμός στο εσωτερικό του κτηρίου και στα κουφώματα.

Με κριτήριο την ασφάλεια και την υγιεινή τόσο των ωφελούμενων που διαμένουν στο Καταφύγιο όσο και των εργαζομένων, δίνεται βαρύτητα στην αντιμετώπιση των ζητημάτων με ανθρωποκεντρική.

Ο Δήμος Χανίων και το Τμήμα Κοινωνικής Πολιτικής στέκεται με θάρρος σε όλα τα προβλήματα και βρίσκει άμεσα λύσεις σε ό,τι απασχολεί ωφελούμενους και εργαζόμενους.

Κύριο κριτήριο είναι η ιδιαιτερότητα των ανθρώπων που διαμένουν στο καταφύγιο, η εξασφάλιση της μοναδικής λύσης, ως παροχή διαμονής και η υγιεινή και ασφάλειά τους.