Είσοδος      |     
Ενημέρωση
Αρχείο ΔΤ 2023

Ομόφωνο ψήφισμα Δημοτικού Συμβουλίου Χανίων με αφορμή την κατάργηση καταστημάτων ΕΛΤΑ στις Μουρνιές και την Κάντανο

30.10.2023 | Ώρα δημοσίευσης: 15:06

Το Δημοτικό Συμβούλιο Χανίων κατά τη συνεδρίαση της 25ης Οκτωβρίου 2023 έλαβε ομόφωνα την υπ΄ αριθμ. 530 Απόφαση, με την οποία εξέδωσε ψήφισμα αναφορικά με τη κατάργηση καταστημάτων ΕΛΤΑ στη Δημοτική Κοινότητα Μουρνιών και στη Δημοτική Κοινότητα Καντάνου.  

 

Ειδικότερα, όπως αναφέρεται στο εν λόγω ψήφισμα, το Δημοτικό Συμβούλιο Χανίων, διεκδικεί:

«- Την άμεση ανάκληση της απαράδεκτης από κάθε άποψη απόφασης της Διοίκησης των ΕΛΤΑ να κλείσει τα ως άνω δύο καταστήματα στις Μουρνιές και στη Κάντανο, αφού η εν λόγω απόφαση είναι απολύτως ατεκμηρίωτη.

-  Προσυπογράφουμε και στηρίζουμε το δίκαιο αίτημα των κατοίκων των Μουρνιών και της Καντάνου να παραμείνουν τα δύο καταστήματα ανοικτά προς όφελος τους.

- Απορρίπτουμε ως πλήρως ατεκμηρίωτη και σχεδιασμένη επί χάρτου και στο πόδι την απόφαση της Διοίκησης των ΕΛΤΑ η οποία λειτούργησε με γνώμονα δήθεν το κέρδος και τις ζημίες που όμως ουδέποτε τεκμηρίωσε.

- Θεωρούμε άκρως απαράδεκτη την πρακτική της Διοίκησης των ΕΛΤΑ να απαξιώνει με αυτόν τον τρόπο τις ανάγκες των πολιτών της περιφέρειας.

- Θεωρούμε ότι οι πολίτες της περιφέρειας δεν είναι πολίτες δεύτερης κατηγορίας και ουδείς δικαιούται να τους απαξιώνει.

- Στηρίζουμε την κινητοποίηση των κατοίκων στις συγκεκριμένες περιοχές και καλούμε την Κυβέρνηση να αναλάβει τις ευθύνες της απέναντι σε μία απόφαση απολύτως πολιτική που σε καμία περίπτωση δεν υποστηρίζεται από τα οικονομικά της στοιχεία.

Η παρούσα απόφαση του Δ.Σ. του Δήμου Χανίων να κοινοποιηθεί:

α. Στο ιδιαίτερο γραφείο του Πρωθυπουργού κ. Κυριάκου Μητσοτάκη

β. Στον Υπουργό Ψηφιακής Πολιτικής κ. Δημήτριο Παπαστεργίου

γ. Στους τέσσερεις Βουλευτές του Νομού Χανίων

δ. Στον Δήμαρχο Καντάνου – Σελίνου κ. Αντώνιο Περράκη

Αναθέτει στον κ. Δήμαρχο τις παραπέρα ενέργειες σύμφωνα με το νόμο».