Είσοδος      |     
Ενημέρωση
Αρχείο ΔΤ 2023

Εντυπωσίασε για ακόμη μία φορά η Παιδική-Εφηβική Χορωδία του Δήμου Χανίων - Περισσότεροι από 1.500 μαθητές στις παραστάσεις της «Λιλιπούπολης»

03.11.2023 | Ώρα δημοσίευσης: 13:23

Με μεγάλη επιτυχία την Τρίτη 31 Οκτωβρίου και την Τετάρτη 1η Νοεμβρίου 2023 η Παιδική-Εφηβική Χορωδία του Δήμου Χανίων, αποτελούμενη από περίπου 50 παιδιά, παρουσίασε στο Θέατρο «Μίκης Θεοδωράκης» τέσσερις παραστάσεις με το έργο  «Λιλιπούπολη».

Τις παραστάσεις παρακολούθησαν περισσότεροι από 1.500 μαθητές και μαθήτριες Νηπιαγωγείων και Δημοτικών Σχολείων των Χανίων και της ευρύτερης περιοχής. Το Θέατρο γέμισε τόσο από τις μελωδικές φωνές της χορωδίας όσο και των νεαρών θεατών, που παρακολούθησαν τις παραστάσεις με ενθουσιασμό, χειροκροτώντας με πάθος τους μικρούς καλλιτέχνες.  

 

Τις εκδηλώσεις προλόγισε ο Αντιδήμαρχος Χανίων και Πρόεδρος της ΚΕΠΠΕΔΗΧ-ΚΑΜ, Γιάννης Γιαννακάκης, ο οποίος αναφέρθηκε κατά την τοποθέτησή του στο εξαιρετικό ταλέντο, που διαθέτουν τα νεαρά μέλη της παιδικής χορωδίας, καθώς και στην προσπάθεια, που καταβάλλεται τόσο από τα ίδια τα παιδιά όσο και από όλους τους συντελεστές των παραστάσεων, προκειμένου το καλλιτεχνικό αποτέλεσμα να χαρακτηρίζεται από αρτιότητα. «Είμαστε πολύ υπερήφανοι για την παιδική χορωδία του Δήμου μας, που κάθε φορά ανεβάζει τον πήχυ όλο και ψηλότερα, εντυπωσιάζοντας τους θεατές των Χανίων και όχι μόνο. Η προσπάθειά μας θα συνεχιστεί, στηρίζοντας ως δημοτική αρχή τη χορωδία μας, τα ταλαντούχα μέλη της και τους εξαιρετικούς συντελεστές της, στους οποίους εκφράζουμε ένα μεγάλο ευχαριστώ», ανέφερε μεταξύ άλλων ο κ. Γιαννακάκης.

 

Επισημαίνεται ότι την Παιδική-Εφηβική Χορωδία του Δήμου Χανίων απαρτίζουν παιδιά, ηλικίας 10 έως 14 ετών. Το λιμπρέτο επιμελήθηκε ο Γιώργος Καλούτσης, ενώ η σκηνοθεσία ανήκει στη Μαρία Μυρωτή

 

Διασκευή τραγουδιών/Πιάνο/Διεύθυνση: Νίκος Περάκης

Κίνηση και χορογραφίες: Μαρία Παΐζη, με βοηθό την Πολύμνια Ασαργιωτάκη

Κοστούμια και σκηνικά: Λαμπρινή Μποβιάτσου 

Πιάνο/πλήκτρα: Αφροδίτη Μητσοτάκη 

Ήχος: Παναγιώτης Γαβαλάς 

Φωτισμοί: Φώτης Μπούρης


Με την υποστήριξη από τον Σύλλογο Γονέων και Φίλων της Παιδικής-Εφηβικής Χορωδίας.