Είσοδος      |     
Ενημέρωση
Αρχείο ΔΤ 2023

Συνάντηση Δημάρχου Χανίων με το Σωματείο Εργαζομένων του ΕΚΑΒ στα Χανιά

20.03.2023 | Ώρα δημοσίευσης: 11:49

Τον Πρόεδρο, τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου και τον ιατρό του Σωματείου του Εθνικού Κέντρου Άμεσης Βοήθειας (ΕΚΑΒ) Χανίων, υποδέχθηκε στο Γραφείο του, ο Δήμαρχος Χανίων, Παναγιώτης Σημανδηράκης.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, στην οποία συζητήθηκαν τα ζητήματα που απασχολούν το Σωματείου του ΕΚΑΒ στα Χανιά, παρούσα ήταν και η Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής, Ελένη Ζερβουδάκη.

Αρχικά, η συζήτηση περιστράφηκε γύρω από τα θέματα, τις παραλείψεις και τα ζητήματα που εγείρονται στον χώρο όπου φιλοξενούνται οι υπηρεσίες και το πλήρωμα του ΕΚΑΒ στα Χανιά, στο Δημοτικό Γυμναστήριο του Κλαδισού, με στόχο τις καλύτερες συνθήκες των εργαζομένων.

Επίσης, οι εκπρόσωποι των εργαζομένων έθεσαν ως θέμα την επιτακτική ανάγκη δημιουργίας νέου τομέα του ΕΚΑΒ για στην περιοχή Κολυμβαρίου – Ταυρωνίτη, που θα εξυπηρετεί τις έκτακτες περιπτώσεις άμεσης βοήθειας και επείγουσας ιατρικής φροντίδας και μεταφοράς στην ευρύτερη περιοχή του δυτικού Βόρειου Οδικού Άξονα, καθώς και το σοβαρό ζήτημα της υποστελέχωσης ιατρικού προσωπικού, πληρωμάτων και διασωστών του ΕΚΑΒ στον Νομό Χανίων.

Για μια «συγκεκριμένη και σημαντική διεκδίκηση» έκανε λόγο ο Δήμαρχος Χανίων, ο οποίος δεσμεύθηκε με τη σειρά του να συνδράμει «στην προσπάθεια του ΕΚΑΒ, να ασκηθεί πίεση για την αντιμετώπιση των σημαντικών ζητημάτων της στελέχωσης και της δημιουργίας δυτικού τομέα, που θα εξασφαλίσουν τη συνεχή και εύρυθμη λειτουργία του ΕΚΑΒ στα Χανιά», όπως σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ. Σημανδηράκης.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε σε θετικό κλίμα, με τους εργαζόμενους να δηλώνουν τις ευχαριστίες τους για την υποδοχή και τη φιλοξενία στο Δημαρχείο Χανίων.