Είσοδος      |     
Ενημέρωση
Αρχείο ΔΤ 2023

Η Πολυπολιτισμική Ημέρα Παιδικού Βιβλίου στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Χανίων: Το Σάββατο 21 Ιανουαρίου, στις 13:15

17.01.2023 | Ώρα δημοσίευσης: 12:27

Ο Δήμος Χανίων και η Δημοτική Βιβλιοθήκη Χανίων σε συνεργασία με το Ελληνικό Τμήμα Πολυπολιτισμικής Ημέρας Παιδικού Βιβλίου, για την Κρήτη διοργάνωση Μαρίνα Πλούμπη, γιορτάζουν τα 10 χρόνια δημιουργίας του θεσμού, το Σάββατο 21 Ιανουαρίου στις 13:15, στο χώρο της Δημοτικής Βιβλιοθήκης.

Η Πολυπολιτισμική Ημέρα Παιδικού Βιβλίου γιορτάζεται διεθνώς το τελευταίο Σαββατοκύριακο του Ιανουαρίου και φέτος με αφορμή το γεγονός, η Δημοτική Βιβλιοθήκη Χανίων φιλοξενεί μια μεγάλη γιορτή βιβλίου με αναγνώσεις παιδικών βιβλίων σε 10 γλώσσες.

Συγκεκριμένα, σκοπός της δράσης είναι να διαβαστούν παραμύθια στην πρωτότυπη γλώσσα γραφής τους, βιβλία από την Γαλλία, την Γερμανία, την Δομινικανή Δημοκρατία, την Ελλάδα, τις Η.Π.Α., το Ισραήλ, την Ιταλία, την Πολωνία,  τη Σλοβακία και την Τσεχία, όπου στη συνέχεια θα αποδοθούν στα ελληνικά και στα αγγλικά για τα παιδιά που θα συμμετέχουν.

Μετά την ανάγνωση θα ακολουθήσουν διάφορες δραστηριότητες και ζωγραφική για τα παιδιά, με έμπνευση τα βιβλία που θα διαβαστούν.