Είσοδος      |     
Ενημέρωση
Αρχείο ΔΤ 2023

«ΓΥΡΟΣ ΠΕΡΙΒΟΛΙΩΝ 2023»: Την Κυριακή 12 Μαρτίου, η μεγάλη αθλητική διοργάνωση για μικρούς και μεγάλους στην περιοχή των Περιβολίων

06.03.2023 | Ώρα δημοσίευσης: 14:43

Την Κυριακή 12 Μαρτίου στις 10:30, θα πραγματοποιηθεί ο 2ος «ΓΥΡΟΣ ΠΕΡΙΒΟΛΙΩΝ 2023», με αφετηρία και τερματισμό το Αθλητικό Κέντρο Χαρωδιάς, όπως ανακοινώθηκε σήμερα με Συνέντευξη Τύπου που παραχωρήθηκε στο Δημαρχείο Χανίων.

Ο «ΓΥΡΟΣ ΠΕΡΙΒΟΛΙΩΝ 2023», πραγματοποιείται για 2η συνεχόμενη χρονιά και περιλαμβάνει αγώνες τρεξίματος, αλλά και δυναμικού βάδην σε τρεις διαφορετικές διαδρομές, 10 χλμ., 5 χλμ. (χρονομετρημένοι) και 1 χλμ. (για παιδιά δημοτικών σχολείων) και απευθύνεται σε αθλητές, δρομείς, σε λάτρεις της φύσης, αλλά και ΑμεΑ αφού οι διαδρομές είναι προσβάσιμες και ασφαλείς, με σκοπό την προώθηση και τη διάδοση του αθλητικού πνεύματος αλλά και την ανάδειξη της φυσικής ομορφιάς των Περιβολίων.

Ο Αντιδήμαρχος Αθλητισμού, Στέλιος Μιχαηλάκης καλώντας μικρούς και μεγάλους να συμμετέχουν στον 2ο «ΓΥΡΟ ΠΕΡΙΒΟΛΙΩΝ 2023» υπογράμμισε την πρόθεση του Δήμου Χανίων να βρίσκεται σε όλα τα αθλητικά δρώμενα και κυρίως τα τοπικά αναφέροντας: «Όλα έχουν μία εκκίνηση. Το ζήσαμε πέρυσι στον 1ο Γύρο Περιβολίων και θέλουμε να το ζήσουμε και πιο έντονα φέτος. Ελπίζω να γίνει ο αγώνας με καλές καιρικές συνθήκες και να περάσουμε μία ωραία Κυριακή».

Για την άψογη συνέργεια και συνεργασία των φορέων της περιοχής των Περιβολίων από τα αθλητικά σωματεία του χωριού, τους πολιτιστικούς συλλόγους του χωριού, την τοπική κοινότητα αλλά κυρίως από έναν μεγάλο αριθμό εθελοντών, έκανε λόγο ο αμοδιος Αντιδήμαρχος για θέματα της Δ.Ε. Θερίσου, Τάσος Αλόγλου επισημαίνοντας ότι: «Είναι αυτονόητο και αναγκαστικό ο Δήμος Χανίων να συμμετέχει σε τέτοιου είδους εκδηλώσεις και συνεργασίες, οι οποίες προάγουν το αθλητικό αίσθημα αλλά βοηθούν και στην συμμετοχικότητα και πάνω σε αυτό το πλαίσιο φέτος διοργανώνεται 2ος «ΓΥΡΟΣ ΠΕΡΙΒΟΛΙΩΝ 2023» .

Από την πλευρά της η Προϊσταμένη Πολιτισμού και Αθλητισμού της Περιφερειακής Ενότητας Χανίων, Κατερίνα Ζομπανάκη, ανέφερε: «Πρόκειται για μία σημαντική δράση που προσφέρει τη χαρά και την ευεξία της άθλησης αλλά και την ανάταση ψυχής καθώς οι αγώνες δρόμου πραγματοποιούνται στην πανέμορφη φύση της Κρήτης. Οι τρεις διαφορετικές διαδρομές των 10 των 5 και των 1 km παιδικός αγώνας που περιλαμβάνει ο γύρος Περιβολίων δίνει την ευκαιρία σε όλες τις ηλικίες να συμμετάσχουν, γεγονός που προσδίδει μία ακόμη αξία στη διοργάνωση».

Για το «μεγάλο στοίχημα» της διοργάνωσης που είναι η συμμετοχή των μικρών παιδιών, έκανε λόγο ο Γαλανάκης Σήφης, μέλος της οργανωτικής ομάδας Γύρου Περιβολίων, ενώ από την πλευρά του ο Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Περιβολίων, Πέτρος Μιχαηλίδης ευχαρίστησε θερμά όλους όσοι συνέβαλλαν για τη διοργάνωση.

Ο 2ος «ΓΥΡΟΣ ΠΕΡΙΒΟΛΙΩΝ 2023» συνδιοργανώνεται από τον Δήμο Χανίων, την Περιφέρεια Κρήτης – Περιφερειακή Ενότητα Χανίων μαζί με τον Αθλητικό Σύλλογο «ΕΘΝΙΚΗ ΦΥΣΙΚΗ ΑΓΩΓΗ ΠΕΡΙΒΟΛΙΩΝ», τον ΘΗΣΕΥΣ, την Τοπική Κοινότητα Περιβολίων, τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων Δημοτικού και Νηπιαγωγείου Σχολείου Περιβολίων, τον Πολιτιστικό και Φιλανθρωπικό Σύλλογο «ΓΑΡΙΠΑΣ», τον Πολιτιστικό Σύλλογο «ΠΟΛΥΠΛΑΝΟ», την Ομάδα Δρομέων Υγείας Κισάμου, με την υποστήριξη του Συλλόγου Δρομέων Υγείας Χανίων.

Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε στο Facebook στη σελίδα: ΓΥΡΟΣ ΠΕΡΙΒΟΛΙΩΝ και στο Instagram: @gyros_perivolion και στο e-mail: gyros.perivolion@gmail.com