Είσοδος      |     
Ενημέρωση
Αρχείο ΔΤ 2023

Στον Δήμαρχο Χανίων, Παναγιώτη Σημανδηράκη, ο Πρέσβης της Κούβας, Aramis Fuente Hernández

20.12.2023 | Ώρα δημοσίευσης: 15:02

Τον Πρέσβη της Κούβας, Aramis Fuente Hernández, υποδέχθηκε σήμερα, Τετάρτη 20 Δεκεμβρίου 2023, στο γραφείο του ο Δήμαρχος Χανίων, Παναγιώτης Σημανδηράκης.

Τον Πρέσβη της Κούβας συνόδευσε ο εκπρόσωπος της Πρεσβείας της Κούβας στην Κρήτη, Μανώλης Βριθιάς, ενώ από πλευράς του Δήμου Χανίων παρών ήταν ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών, Τάσος Αλόγλου.

Ο Δήμαρχος Χανίων, καλωσορίζοντας τον Πρέσβη της Κούβας, υπογράμμισε μεταξύ άλλων: «τα Χανιά είναι μια πόλη με πλούσιο παρελθόν, που διεκδικεί ένα δυναμικό μέλλον για τους ανθρώπους της», ενώ με αφορμή την επίσκεψη του Πρέσβη στο πατρικό σπίτι του Μίκη Θεοδωράκη στον Γαλατά τόνισε: «εκτός από τα πρόσωπα, όπως ο Μίκης Θεοδωράκης, τους δύο λαούς συνδέουν οι αγώνες τους για την ελευθερία και την ανεξαρτησία τους».

Με τη σειρά του ο Πρέσβης της Κούβας επεσήμανε: «το πλούσιο παρελθόν της Κρήτης προκαλεί δέος στον επισκέπτη, ειδικά αν αναλογιστεί κάποιος πόσο πρόσφατη είναι η ανακάλυψη της ηπείρου της Αμερικής».

Μεταξύ των θεμάτων, που συζητήθηκαν, ήταν και οι ενέργειες που μπορούν να κάνουν οι δύο λαοί για να έρθουν ακόμα πιο κοντά και να γνωρίσουν καλύτερα ο ένας την κουλτούρα του άλλου.