Είσοδος      |     
Ενημέρωση
Αρχείο ΔΤ 2010 | 24/11/2010 11:11

24/11/2010, Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Τοπικής Δημοκρατίας

Από το Γραφείο Τύπου του Δήμου Χανίων γνωστοποιείται ότι o Δήμος Χανίων στo πλαίσιο της ετήσιας ευρωπαϊκής εκδήλωσης «Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Τοπικής Δημοκρατίας» και σε συνεργασία με τις δημοτικές επιχειρήσεις Δ.Ε.ΔΙ.Σ.Α., Δ.Ε.Υ.Α.Χ., Κ.Ε.ΔΗ.Χ., καθώς και τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Χανίων διοργανώνει έως το τέλος Νοεμβρίου δράσεις σε θέματα, που αφορούν την ενημέρωση και τη συμμετοχή των μαθητών για το Περιβάλλον, την Ενέργεια και την Κλιματική Αλλαγή.

Πρόκειται για δράσεις, τις οποίες το Κογκρέσο Τοπικών & Περιφερειακών Αρχών και η Ευρωπαϊκή Επιτροπή κατέστησαν ως εργαλείο για τις τοπικές αρχές με το οποίο μπορούν να αναπτύξουν πρωτοβουλίες προς την προώθηση της δημοκρατικής συμμετοχής σε τοπικό επίπεδο. 

Στο πλαίσιο της «Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Τοπικής Δημοκρατίας» συμμετέχουν τα παρακάτω σχολεία στις εξής εκδηλώσεις:

Ø     Τρίτη 23 Νοεμβρίου 2010, στις 8.10, 7ο Δημοτικό Σχολείο Χανίων, παρουσίαση με θέμα τη «Βιοποικιλότητα» σε όλες τις τάξεις του σχολείου, χωρισμένες σε ομάδες διαδοχικά από τη Μελίττα Λαζαράτου, Οικολογική Πρωτοβουλία Χανίων.

Ø     Πέμπτη 25 Νοεμβρίου 2010. Ξενάγηση Τμημάτων του 11ου Δημοτικού Σχολείου Χανίων στη Δεξαμενή του Αγίου Ιωάννου, με στόχο την ευαισθητοποίηση και εξοικονόμηση νερού, από τον Μιχάλη Ζουμαδάκη, Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης Αποχέτευσης Χανίων. Θα ακολουθήσει επίσκεψη στο Κέντρο Παιδικής Δημιουργίας Αγίου Ιωάννη.

Ø     Παρασκευή 26 Νοεμβρίου 2010, στις 10.00, παρουσίαση οπτικού υλικού (αφισών) του Προγράμματος του ΟΗΕ για το Περιβάλλον (UNEP) στο 11ο Δημοτικό Σχολείο (Ε΄ Τάξη) με θέμα: «Ενέργεια και Κλιματική Αλλαγή» από τον Φώτη Ποντικάκη, υπεύθυνο Περιβαλλοντικής Αγωγής της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Χανίων. Παράλληλα, θα διανεμηθεί προς τους μαθητές ενημερωτικό υλικό από το Περιφερειακό Ενεργειακό Κέντρο Κρήτης και το Κέντρο Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας (ΚΑΠΕ).

Ø     Τρίτη 30 Νοεμβρίου 2010, στις 8.10, παρουσίαση με θέμα: «Διαχείριση Απορριμμάτων – Ανακύκλωση» στο 6ο Δημοτικό Σχολείο (όλο το σχολείο χωρισμένο σε τρεις ομάδες διαδοχικά), από τον Μανώλη Βαρδάκη, Διαδημοτική Επιχείρηση Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων (ΔΕΔΙΣΑ). Θα διανεμηθεί ενημερωτικό υλικό.