Είσοδος      |     
Ενημέρωση
Αρχείο ΔΤ 2010 | 04/10/2010 02:10

04/10/2010, Ολοήμερη εκδήλωση την Τετάρτη 6 Οκτωβρίου, με αντικείμενο την κομποστοποίηση

Την Τετάρτη 6 Οκτωβρίου του 2010 η ΔΕΔΙΣΑ Α.Ε. (ΟΤΑ) Χανίων, σε συνεργασία με την Περιφέρεια Κρήτης, την Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Χανίων, το Πολυτεχνείο Κρήτης, το ΤΕΙ Κρήτης, το Νορβηγικό Ινστιτούτο Bioforsk, και τη ΔΕΥΑ Χανίων οργανώνουν ολοήμερη εκδήλωση, στο πλαίσιο του προγράμματος του ΕΟΧ «Βελτιστοποίηση Ανάκτησης & Κομποστοποίησης του Οργανικού Κλάσματος των Στερεών Αστικών Αποβλήτων & Αποτελεσματική Αξιοποίηση του Κόμποστ σε Αγροτικές και Περιβαλλοντικές Εφαρμογές» με αντικείμενο την κομποστοποίηση, και γενικότερο τίτλο «Κομποστοποίηση(;) Τι σημαίνει. Πόσο χρήσιμο είναι το παραγόμενο κόμποστ για το περιβάλλον και τις καλλιέργειες;»

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στην Ανατολική Τάφρο στα Χανιά (στο χώρο στάθμευσης δίπλα από το θέατρο) στη παραλία του Κουμ-Καπί, από τις 10:00 το πρωί έως τις 18:00 το απόγευμα.

Στόχος της εκδήλωσης είναι η ενημέρωση και η εξοικείωση των συμπολιτών μας με την κομποστοποίηση. Θα πραγματοποιηθούν δράσεις επίδειξης μέρους της κομποστοποίησης και επεξήγησης του συνόλου της διαδικασίας που γίνεται στο Εργοστάσιο Μηχανικής Ανακύκλωσης και Κομποστοποίησης (ΕΜΑΚ) Χανίων, ενώ παράλληλα θα γίνουν επιδείξεις οικιακής κομποστοποίησης από το ΤΕΙ Κρήτης.

Στους επισκέπτες θα διανεμηθούν φυτά και κόμποστ, ενώ οι μικροί μας φίλοι θα μπορούν από μόνοι τους να δημιουργήσουν τα δικά τους φυτά με την βοήθεια προσωπικού από τη ΔΕΔΙΣΑ και να τα πάρουν μαζί τους φεύγοντας.