Είσοδος      |     
Ενημέρωση
Αρχείο ΔΤ 2010 | 01/12/2010 09:12

01/12/2010, Πρόγραμμα βιωματικής ευαισθητοποίησης στην αναπηρία με τίτλο «ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΓΝΟΙΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΝΟΗΣΗ»

Ο Οργανισμός Δημοτικής Κοινωνικής Πολιτικής ΟΔΗΚΟΙΠ του Δήμου Χανίων με αφορμή την 3η Δεκέμβρη Εθνική  ημέρας των ατόμων με αναπηρία υλοποιεί και φέτος πρόγραμμα βιωματικής ευαισθητοποίησης στην αναπηρία  με τίτλο «ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΓΝΟΙΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΝΟΗΣΗ»  .

            Το πρόγραμμα αυτό απευθύνεται σε παιδιά ηλικίας 10 έως 12 ετών, σε ηλικία δηλαδή όπου τα στερεότυπα αρχίζουν να χτίζονται μέσα από τις κοινωνικές και οικογενειακές σχέσεις  και σκοπός του είναι  να καταπολεμηθούν οι προκαταλήψεις, ο φόβος  και να ενισχυθούν συναισθήματα και συμπεριφορές  όπως η αποδοχή , ο σεβασμός της διαφορετικότητας  και της ανάπτυξης της αλληλεγγύης σε σχέση με τα άτομα με αναπηρία .

            Το παραπάνω πρόγραμμα  πραγματοποιείται  από τις 29 Νοεμβρίου έως τις  3 Δεκεμβρίου στα  τρία Κέντρα Παιδικής Δημιουργίας του ΟΔΗΚΟΙΠ τα οποία θα φιλοξενήσουν  τμήματα του 16ου ,15ου ,19ου των Δημοτικών Σχολείων της Πόλης μας.

Το ίδιο πρόγραμμα θα πραγματοποιηθεί και στο Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης Παλαιάς Πόλης του ΟΔΗΚΟΙΠ   με το  2ο Δημοτικό Σχολείο.

 

         Παράλληλα, με αφορμή την 3η Δεκέμβρη, θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση στο Κέντρο Παιδικής Δημιουργίας Αγ.Ιωάννη την Τετάρτη 1 Δεκεμβρίου και ώρα 10.00 π.μ.  Τα παιδιά του 19ου Δημοτικού Σχολείου και του 1ου Ειδικού Σχολείου θα έχουν τη δυνατότητα να συνεργαστούν και να δημιουργήσουν Χριστουγεννιάτικες κατασκευές με την Κεραμίστρια κα Βασιλικάκη Ασπασία .