Είσοδος      |     
Ενημέρωση
Αρχείο ΔΤ 2010 | 31/03/2010 11:03

15/03/2010, Συμμετοχή του Δήμου Χανίων στην Παγκόσμια Πρωτοβουλία "Ώρα της Γης"

Ο Δήμος Χανίων σύμφωνα με την υπ΄ αριθμ. 126/2010 Απόφαση του Δημοτικού του Συμβουλίου συμμετέχει ενεργά στην παγκόσμια πρωτοβουλία της περιβαλλοντικής οργάνωσης W.W.F., «Ώρα της Γης», ενάντια στην κλιματική αλλαγή (επίσημη ιστοσελίδα http://www.wwf.gr/earthhour/).

 

Στο πλαίσιο αυτό το Σάββατο, 27 Μαρτίου 2010, από τις 20.30 έως 21.30 θα σβήσει μέρος του δημοτικού φωτισμού και ο φωτισμός δημοτικών κτιρίων.

 

Επίσης, ο Δήμος Χανίων καλεί όλους τους πολίτες να συμβάλλουν στην «Ώρα της Γης», σβήνοντας τα φώτα των σπιτιών ή των επιχειρήσεων τους για μια ώρα, συμβάλλοντας με αυτόν τον τρόπο στην εκστρατεία ενάντια στην κλιματική αλλαγή του πλανήτη.

 

Περισσότεροι από ένα δισεκατομμύριο πολίτες όλου του κόσμου θα κατεβάσουν ταυτόχρονα τον διακόπτη του ηλεκτρικού ρεύματος, στέλνοντας το μήνυμα ότι το κλίμα και η προστασία του περιβάλλοντος είναι υπόθεση όλων μας.

 

«Η Ώρα της Γης» είναι μια πρωτοβουλία στο πλαίσιο της οποίας ο Δήμος Χανίων μαζί με περισσότερους από 200 δήμους και κοινότητες στην Ελλάδα, καθώς και με 77 χώρες και 400 πόλεις ανά τον κόσμο, που έχουν δηλώσει συμμετοχή μέχρι στιγμής, θα ενώσουν τις δυνάμεις τους, στέλνοντας ένα ισχυρό μήνυμα ενάντια στην υπερθέρμανση του πλανήτη.