Είσοδος      |     
Ενημέρωση
Αρχείο ΔΤ 2010 | 03/08/2010 01:08

3/8/2010, Ολοκληρώθηκε η Β΄ Φάση της Αδελφοποίησης των Δήμων Χανίων και Πάφου

Επέστρεψε το βράδυ της Δευτέρας 2 Αυγούστου 2010 από την Κύπρο η αποστολή του Δήμου Χανίων, η οποία είχε μεταβεί στην Πάφο από την Πέμπτη 29 Ιουλίου 2010, για την πραγματοποίηση της δεύτερης φάσης της αδελφοποίησης με τον Δήμο Πάφου.  

 

Στην αποστολή του Δήμου Χανίων μετείχαν ο Δήμαρχος Χανίων, κ. Κυριάκος Βιρβιδάκης, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι, κ. κ. Παναγιώτης Ταβουλάρης, Γεώργιος Κουκλάκης και Σταύρος Τζουλάκης, η Προϊσταμένη του Τμήματος Μηχανογράφησης του Δήμου Χανίων, κα. Σεβαστή Πολυχρονάκη, καθώς και η δημοτική υπάλληλος, κα. Αθηνά Σαλάππα.

 

Την αποστολή του Δήμου Χανίων συνόδευσε αντιπροσωπεία του Ναυτικού Μουσείου Κρήτης, αποτελούμενη από τον Πρόεδρο του Ναυτικού Μουσείου, κ. Εμμανουήλ Πετράκη και το μέλος του Διοικητικού του Συμβουλίου, κ. Νικόλαο Μπινάκη. Η αντιπροσωπεία του Ν.Μ.Κ. παρουσίασε με επιτυχία στην Πάφο την έκθεση γραμματοσήμου του Κωνσταντίνου Κορρέ «Φάροι του Κόσμου».

 

Την Παρασκευή 30 Ιουλίου 2010 στον Δήμο Πάφου αφίχθησαν οι αντιπροσωπείες πόλεων με τις οποίες ο συγκεκριμένος Δήμος διατηρεί σχέσεις αδελφοποίησης ή συνεργασίας. Πρόκειται για τους Δήμους: Λαμίας, Μυτιλήνης, Κέρκυρας, Anzio Ιταλίας, Καλαμαριάς, Πρέβεζας και Sefton Μ. Βρετανίας.

 

Το Σάββατο 31 Ιουλίου 2010, στις 11 το πρωί, ο Δήμος Πάφου με την ευκαιρία της επίσκεψης των παραπάνω αντιπροσωπειών πραγματοποίησε ενημερωτική εκδήλωση με θέμα: «Κυπριακό και Ευρωπαϊκή Ένωση: προσδοκίες και πραγματικότητες». Ομιλητής στην εκδήλωση ήταν ο Υπουργός Εξωτερικών της Κυπριακής Δημοκρατίας, κ. Μάρκος Κυπριανού. Χαιρετισμό στην εκδήλωση απηύθηναν ο Υφυπουργός Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας της Ελλάδας, κ. Μάρκος Μπόλαρης, και ο Δήμαρχος Πάφου, κ. Σάββας Βέργας.

 

Την ίδια ημέρα στις 19.00 πραγματοποιήθηκε η τελετή για τη δεύτερη φάση της αδελφοποίησης των Δήμων Χανίων και Πάφου στον Πολυχώρο Πολιτισμού «Παλιά Ηλεκτρική». Σύντομες ομιλίες πραγματοποίησαν ο Δήμαρχος Πάφου, κ. Σάββας Βέργας, και ο Δήμαρχος Χανίων, κ. Κυριάκος Βιρβιδάκης, ενώ χαιρετισμό απηύθηνε ο Υφυπουργός Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας της Ελλάδας, κ. Μάρκος Μπόλαρης.

 

Έπειτα από την ολοκλήρωση της τελετής αδελφοποίησης στον ίδιο χώρο εγκαινιάστηκε η έκθεση γραμματοσήμου «Φάροι του Κόσμου» του Ναυτικού Μουσείου Κρήτης. Ο Πρόεδρος του Ναυτικού Μουσείου Κρήτης, κ. Εμμανουήλ Πετράκης, έκανε σύντομη παρουσίαση της έκθεσης αναφερόμενος στο περιεχόμενο της.

 

Την Κυριακή 1 Αυγούστου 2010 το βράδυ ο Δήμαρχος Χανίων, κ. Κυριάκος Βιρβιδάκης, συναντήθηκε με τον Πρόεδρο του Ε.Ο.Τ. της Ελλάδας, κ. Νικόλαο Κανελλόπουλο, με τον οποίο συζήτησαν θέματα τουρισμού, που αφορούν τον Δήμο Χανίων.

 

Τη Δευτέρα 2 Αυγούστου 2010 το πρωί η αντιπροσωπεία του Δήμου Χανίων μετέβη στη Λευκωσία, όπου επισκέφθηκε τον Τύμβο της Μακεδονίτισσας, τα Φυλακισμένα Μνήματα, καθώς και το οδόφραγμα της οδού Λήδρας.

 

photo1Στιγμιότυπο από τη β΄ φάση της τελετής αδελφοποίησης Δήμων Χανίων και Πάφου

 

photo2

Υπογραφή των εγγράφων αδελφοποίησης και του Πρωτοκόλλου Συνεργασίας

 

photo3                                                                                 

O Δήμαρχος Χανίων, κ. Κυριάκος Βιρβιδάκης, με τον Υφυπουργό Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας της Ελλάδας, κ. Μάρκο Μπόλαρη, τον Δήμαρχο Πάφου, κ. Σάββα Βέργα και τον Πρέσβη της Κύπρου στην Ελλάδα, κ. Ιωσήφ Ιωσήφ

 

photo4              

Η αντιπροσωπεία του Δήμου Χανίων στον Τύμβο της Μακεδονίτισσας