Είσοδος      |     
Ενημέρωση
Αρχείο ΔΤ 2010 | 13/09/2010 01:09

13/09/2010, Συνάντηση φορέων συμμετοχής στο Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα “AGILE”

Στα πλαίσια της συμμετοχής του Δήμου Χανίων στο Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα “AGILE”  διοργανώνεται  σε συνεργασία με το Πολυτεχνείο Κρήτης, στις 14 Σεπτεμβρίου,  στις 9 π.μ στην αίθουσα συνεδριάσεων του τμήματος Μηχανικών Παραγωγής και Διοίκησης η εναρκτήρια συνάντηση  στην οποία θα παρευρεθούν εκπρόσωποι όλων των φορέων που συμμετέχουν στο πρόγραμμα με σκοπό την  συνολική παρουσίαση και το συντονισμό υλοποίησης του προγράμματος. .

Το εν  λόγω πρόγραμμα, έχει ενταχθεί στο 7ο Πρόγραμμα Πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, το οποίο χρηματοδοτεί καινοτόμες προτάσεις ανάπτυξης και εφαρμογές νέων τεχνολογιών. Εκτός από το Δήμο Χανίων, συμμετέχουν ως εταίροι-φορείς υλοποίησης το Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο Κύπρου, το Πολιτειακό Πανεπιστήμιο της Πενσυλβάνιας (Η.Π.Α), το Ινστιτούτο Fraunhofer (Γερμανία), η SIEMENS EΛΛΑΣ, η ισπανική εταιρεία Sociedad Iberica de Construcciones Electricas SA, καθώς και η ισραηλινή εταιρεία AFCON Software and Electronics Ltd.

Σκοπός του προγράμματος είναι η εφαρμογή και εξέλιξη ενός συστήματος αυτόματης βελτίωσης του υπάρχοντος ελέγχου της κυκλοφορίας. Το σύστημα αυτό όπως έχει αποδειχθεί μέσω εφαρμογών, τόσο σε δίκτυα αυτοκινητοδρόμων όσο και σε αστικά δίκτυα, καταφέρνει να βελτιώσει σημαντικά τις κυκλοφοριακές συνθήκες. Σημειώνουμε ότι πρόκειται να αποτελέσει τη νέα έκδοση (5η έκδοση) της στρατηγικής ελέγχου φωτεινής σηματοδότης η οποία υλοποιήθηκε επιτυχώς σε προϋπάρχουσα συνεργασία με το Πολυτεχνείο Κρήτης στα πλαίσια του Ευρωπαϊκού Ερευνητικού Προγράμματος “SMARTNET”.

Στο παραπάνω πρόγραμμα, ο Δήμος Χανίων  είναι υπεύθυνος για την παροχή των δεδομένων κυκλοφοριακών φόρτων, την επίβλεψη της σωστής και απρόσκοπτης λειτουργίας των συστημάτων, τόσο κατά την περίοδο δοκιμών, όσο και κατά την περίοδο μόνιμης λειτουργίας. Επίσης, μέσω αντιπροσώπων του θα συμμετάσχει σε συναντήσεις των εταίρων του προγράμματος και σε διεθνή συνέδρια με σκοπό την απόκτηση και μεταφορά τεχνογνωσίας και εμπειριών που θα προκύψουν κατά τη διάρκεια  υλοποίησής του.

Πρόγραμμα Συνάντησης