Είσοδος      |     
Ενημέρωση
Αρχείο ΔΤ 2011

1/6/2011, Στον Δήμο Πόλεως Χρυσοχούς Αντιπροσωπεία του Δήμου Χανίων: Επικαιροποίηση Πρωτοκόλλου Αδελφοποίησης

01.06.2011 | Ώρα δημοσίευσης: 02:06

Στον Δήμο Πόλεως Χρυσοχούς της Κύπρου μετέβη χθες, Δευτέρα 31/5/2011, αντιπροσωπεία του Δήμου Χανίων, προκειμένου να παραστεί στις εκδηλώσεις για την επικαιροποίηση της αδελφοποίησης του Δήμου Πόλης Χρυσοχούς με τον πρώην Δήμο Νέας Κυδωνίας (έπειτα από τη συνένωση του με τον Δήμο Χανίων) στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού προγράμματος “Europe For Citizens - Town Twinning ”.

Η αντιπροσωπεία με επικεφαλής τον Δήμαρχο Χανίων, Μανώλη Σκουλάκη, αποτελείται από τους: Χριστίνα Φραγκογιάννη, Πρόεδρο Δημοτικού Συμβουλίου Χανίων, Εμμανουήλ Σταματάκη, Πρώην Δήμαρχο Νέας Κυδωνίας, δημοτικό σύμβουλο Χανίων και υπηρεσιακούς παράγοντες.  

          Αύριο, Πέμπτη 2/6/2011, θα πραγματοποιηθεί συνάντηση των αντιπροσωπειών των δύο Δήμων για συζήτηση θεμάτων, που αφορούν την περαιτέρω ανάπτυξη της συνεργασίας των Δήμων Πόλεως Χρυσοχούς και Χανίων. Ειδικότερα, μεταξύ των θεμάτων που θα εξεταστούν περιλαμβάνονται η από κοινού αξιοποίηση ευρωπαϊκών σχεδίων και προγραμμάτων, όπως προγράμματα ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης, δια βίου μάθησης, ανταλλαγών νέων, θεμάτων ισότητας των δύο φύλων. Επίσης κατά τη διάρκεια της συνάντησης θα εξεταστεί η διμερής συνεργασία σε θέματα πολιτισμού, αθλητισμού, τουρισμού, περιβάλλοντος και ενέργειας.

Την Παρασκευή 3/6/2011, στις 20.00, στο προαύλιο του Δημοτικού Μεγάρου της Πόλεως Χρυσοχούς θα πραγματοποιηθεί η τελετή για την επικαιροποίηση της αδελφοποίησης του Δήμου Πόλης Χρυσοχούς με τον «καλλικρατικό» Δήμο Χανίων.

Το ευρωπαϊκό πρόγραμμα “Europe for Citizens – Town Twinning” χρηματοδοτείται από το EACEA ( Education, Audiovisional and Culture Executive Agency), το οποίο επιχορηγεί δραστηριότητες αδελφοποίησης ευρωπαϊκών Δήμων, με σκοπό τη σύσφιξη σχέσεων συνεργασίας.

Η αντιπροσωπεία του Δήμου Χανίων θα επιστρέψει στα Χανιά την Κυριακή 5 Ιουνίου 2011.