Είσοδος      |     
Ενημέρωση
Αρχείο ΔΤ 2011

22/12/2011, Συγχαρητήρια Επιστολή Ένωσης Ελλήνων Βιβλιοθηκονόμων & Επιστημόνων Πληροφόρησης στον Δήμαρχο Χανίων, Μανώλη Σκουλάκη, για τη Συμμετοχή του Δήμου Χανίων στο 3ο Πανελλήνιο Συνέδριο Δημοτικών Βιβλιοθηκών

22.12.2011 | Ώρα δημοσίευσης: 01:12

Συγχαρητήρια επιστολή προς τον Δήμαρχο Χανίων, Μανώλη Σκουλάκη, απέστειλε η Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της Ένωσης Ελλήνων Βιβλιοθηκονόμων & Επιστημόνων Πληροφόρησης, κα. Χριστίνα Κυριακοπούλου, για τη συμμετοχή του Δήμου Χανίων στο 3ο Πανελλήνιο Συνέδριο Δημοτικών Βιβλιοθηκών. Το εν λόγω Συνέδριο με θέμα:
«Η Προσφορά της Δημοτικής Βιβλιοθήκης στην Τοπική Κοινωνία εν μέσω Οικονομικής Κρίσης και Διοικητικών Αλλαγών: Μια πρόκληση για δημιουργικές λύσεις» διοργανώθηκε από τον Δήμο Περιστερίου σε συνεργασία με την Ένωση Ελλήνων Βιβλιοθηκονόμων & Επιστημόνων Πληροφόρησης, στις 2-3 Δεκεμβρίου 2011, στο Δημαρχείο Περιστερίου.

Όπως επισημαίνεται στην επιστολή, η εισήγηση με θέμα: «Η εξέλιξη και η αναβάθμιση των Δημοτικών Βιβλιοθηκών Χανίων», η οποία παρουσιάστηκε από την Προϊσταμένη των Δημοτικών Βιβλιοθηκών, Παρασκευή Χουδαλάκη, και την Βιβλιοθηκονόμο της Παιδικής – Εφηβικής Βιβλιοθήκης, Μαρία Μαραβελάκηανέδειξε με παραστατικό τρόπο την πλούσια δράση των Βιβλιοθηκών, οι οποίες επιτελούν σημαντικό κοινωνικό και πολιτιστικό έργο, έχοντας πάντα ως αρωγό την αμέριστη υποστήριξη της δημοτικής αρχής του Δήμου Χανίων. Αναδείχθηκε επίσης μέσα από τη δράση αυτή και ο πολύπλευρος ρόλος των Βιβλιοθηκών στην τοπική κοινωνία, οι οποίες θα μπορούσαν να αποτελέσουν και τις «καλές πρακτικές» και για άλλες βιβλιοθήκες στη χώρα μας”.

«Είμαστε βέβαιοι ότι θα συνεχίσετε να στηρίζετε τις προσπάθειες των συναδέλφων για το σημαντικό έργο, που επιτελούν και έχουν να επιτελέσουν στο μέλλον και θα χαρούμε να μας παρουσιάσετε και σε επόμενη ευκαιρία και άλλες πτυχές του έργου για τις συλλογές και τη δράση, που με μεράκι, φιλότιμο και σκληρή δουλειά πραγματοποιείται στις Δημοτικές Βιβλιοθήκες του Δήμου Χανίων», καταλήγει στην επιστολή της προς τον Δήμαρχο Χανίων, εκ μέρους της Οργανωτικής – Επιστημονικής Επιτροπής του Συνεδρίου η κα. Κυριακοπούλου.

P1