Είσοδος      |     
Ενημέρωση
Αρχείο ΔΤ 2011

28/7/2011, Ανάρτηση «Γαλάζιας Σημαίας» από τον Δήμαρχο Χανίων, Μ. Σκουλάκη, στην παραλία της Αγίας Μαρίνας

28.07.2011 | Ώρα δημοσίευσης: 02:07

«Η γαλάζια σημαία είναι η επιβράβευση για την ποιότητα των υπηρεσιών, την καθαρότητα τόσο της ακτής, όσο και της θάλασσάς μας. Ο Δήμος Χανίων διαθέτει φέτος 11 βραβευμένες – με γαλάζια σημαία - ακτές και στόχος μας είναι για τον επόμενο χρόνο –όχι μόνο - να τις διατηρήσουμε αλλά και να τις αυξήσουμε. Έχουμε στο δήμο μας πολύ όμορφες παραλίες για τις οποίες καταβάλλουμε καθημερινά ως Δήμος κάθε δυνατή προσπάθεια για να τις διατηρούμε καθαρές και προσβάσιμες για όλο τον κόσμο».

Τα παραπάνω τόνισε σήμερα, Πέμπτη 28/7/2011, το πρωί ο Δήμαρχος Χανίων, Μανώλης Σκουλάκης, από την παραλία της Αγίας Μαρίνας στη Δημοτική Ενότητα Ν. Κυδωνίας, κατά την τελετή ανάρτησης της «Γαλάζιας Σημαίας» στην εν λόγω παραλία.

Παράλληλα, ο Δήμαρχος Χανίων ανέφερε ότι «το μεγάλο παραλιακό μέτωπο του νέου Δήμου Χανίων, μήκους 60 χιλιομέτρων περίπου, με την ποιότητα των νερών, τις όμορφες παραλίες, τη λειτουργική τους οργάνωση, την ασφάλεια των λουομένων και την απαράμιλλη φυσική ομορφιά, συνθέτουν ένα ιδανικό τόπο προορισμού για τους ξένους και Έλληνες επισκέπτες που επιλέγουν την περιοχή μας για τις σύντομες εξορμήσεις ή τις διακοπές τους».

Στην τελετή το παρών έδωσαν πέρα από το Δήμαρχο Χανίων, Αντιδήμαρχοι του Δήμου Χανίων, ο Γ.Γ. του Δήμου Χανίων, οι πρόεδροι των Δημοτικών και Τοπικών Κοινοτήτων της Δ.Ε. Νέας Κυδωνίας, εκπρόσωποι τουριστικών φορέων, ξενοδόχοι, κάτοικοι και λουόμενοι.Σημειώνεται ότι στο Δήμο Χανίων οι 11 βραβευμένες με «Γαλάζια Σημαία» ακτές είναι:

  • Στη Δημοτική Ενότητα Χανίων: η ακτή της Νέας Χώρας,
  • Στη Δημοτική Ενότητα Νέας Κυδωνίας: οι ακτές στον Σταλό, στην Αγία Μαρίνα, στη Χρυσή Ακτής στους Άγιους Απόστολους και στο Καλαμάκι.
  • Στη Δημοτική Ενότητα Ακρωτηρίου: οι ακτές στο Μαράθι, στο Σταυρό, στον Άγιο Ονούφριο και στον Καλαθά.

Τέλος, σημειώνεται πως αύριο Παρασκευή 29/7/2011 και ώρα 10.00 πμ, θα γίνει η ανάρτηση της «Γαλάζιας Σημαίας» στο Μαράθι της Δημοτικής Ενότητας Ακρωτηρίου.

 

p1