Είσοδος      |     
Ενημέρωση
Αρχείο ΔΤ 2011

24/3/2011, Συμμετοχή του Δήμου Χανίων στην «Ώρα της Γης»: Εκδήλωση το Σάββατο 26 Μαρτίου 2011 στον Προφήτη Ηλία

24.03.2011 | Ώρα δημοσίευσης: 01:03

Ο Δήμος Χανίων για μία ακόμη χρονιά, συμμετέχει ενεργά στην παγκόσμια πρωτοβουλία της περιβαλλοντικής οργάνωσης W.W.F., «Ώρα της Γης», ενάντια στην κλιματική αλλαγή (επίσημη ιστοσελίδα www.earthhour.org/greece).

 

Στο πλαίσιο αυτό, το Σάββατο, 26  Μαρτίου 2011 και ώρα 20.30, σε συνεργασία με το Σύλλογο Φίλων της Αστρονομίας, διοργανώνει εκδήλωση στο Πάρκο του Προφήτη Ηλία, στο Ακρωτήρι.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης θα σβήσει ο Δημοτικός Φωτισμός από 20.30 – 21.30, ενώ ο Σύλλογος Φίλων Αστρονομίας  θα διαθέσει τηλεσκόπια με τα οποία ο κόσμος θα μπορεί να παρατηρήσει τον ουρανό.

 

Παράλληλα ομάδα επιστημόνων θα καταγράψει τη μείωση της φωτεινότητας και της φωτορύπανσης.  Τα δεδομένα θα αποστέλλονται  στη WWF, δημοσιεύονται σε ιστοσελίδες και ιστολόγια και παρουσιάζονται σε συνέδρια αστρονομίας.

 

Επίσης ο αρχιμαέστρος της Φιλαρμονικής Ορχήστρας του Δήμου Χανίων, Μάκης Γεωργογιαννάκης, θα κρατήσει συντροφιά με μουσική και τραγούδια  τους παρευρισκόμενους.

 

Κάθε χρόνο η Ώρα της Γης λαμβάνει και έναν ξεχωριστό χαρακτήρα. Το 2009, όπου οι Έλληνες συμμετείχαν με πρωτοφανή ενθουσιασμό, η εκστρατεία εστίασε τη δυναμική της στην Κοπεγχάγη. Ένα χρόνο αργότερα και μετά τις άκαρπες διαπραγματεύσεις στην πρωτεύουσα της Δανίας, η Ώρα της Γης ήρθε να μας υπενθυμίσει ότι όταν χάνεται μια μάχη δεν χάνεται και ο πόλεμος.


Φέτος, η Ώρα της Γης 2011 ξεπερνάει τον ίδιο της τον εαυτό!

 

Μας θέτει απλά ερωτήματα για το τι πραγματικά κάνουμε για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής, μετά από την μια συμβολική ώρα στο σκοτάδι.
 
Μετά από τρία χρόνια όλο και πιο δυναμικής παγκόσμιας ανταπόκρισης η Ώρα της Γης γίνεται θεσμός και ένας απλός τρόπος να αποδείξουμε ότι πέρα από γεωπολιτικές, οικονομικές και κοινωνικές διαφορές, παραμένουμε πολίτες ενός κοινού τόπου. Του πλανήτη Γη.