Είσοδος      |     
Ενημέρωση
Αρχείο ΔΤ 2011

10/2/2011, Εθελοντική Αιμοδοσία στο Δημοτικό Κατάστημα των Χανίων

10.02.2011 | Ώρα δημοσίευσης: 09:02

Με σύνθημα «Δώσε λίγο αίμα, Σώζεις μια ζωή» ο Σύλλογος Εθελοντών Αιμοδοτών Ν. Χανίων «Ο Άγιος Ιωάννης» σε συνεργασία με τις Υπηρεσίες Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου Χανίων, την αρμόδια Αντιδήμαρχο, Χρυσούλα Χατζηδάκη, και το ιατρικό-νοσηλευτικό προσωπικό του Γενικού Νοσοκομείου Χανίων διοργάνωσε εθελοντική αιμοδοσία σήμερα Τετάρτη 9/2/2011, το πρωί, στο Δημοτικό Κατάστημα των Χανίων.  

 

Ο Δήμαρχος Χανίων, Μανώλης Σκουλάκης, ευαισθητοποιημένος στο ζήτημα της εθελοντικής αιμοδοσίας, καθώς υπήρξε από τους πρωτεργάτες, που ξεκίνησαν την ευαισθητοποίηση στο συγκεκριμένο ζήτημα από το 1989, τόνισε ότι θα σταθεί αρωγός στις προσπάθειες του Συλλόγου. «Πρόκειται για έναν Σύλλογο με σύντομη πορεία, αλλά σημαντικότατο έργο», δήλωσε ο κ. Σκουλάκης και κάλεσε όλους τους Δημότες να συνδράμουν στο έργο του εν λόγω Συλλόγου. «Η δημοτική αρχή των Χανίων και εγώ ο ίδιος προσωπικά θα είμαστε συμπαραστάτες σε κάθε προσπάθεια προώθησης της εθελοντικής αιμοδοσίας και όλων των ζητημάτων, που αφορούν την κοινωνική πρόνοια», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Δήμαρχος Χανίων.

 

Από την πλευρά της η αρμόδια Αντιδήμαρχος Χανίων, Χρυσούλα Χατζηδάκη, επεσήμανε ότι η προσφορά αίματος είναι πράξη ανθρωπιάς και αλληλεγγύης, καθώς όπως γνωρίζουμε κανείς δεν γεννιέται με πιστοποιητικό υγείας. «Όλοι ξέρουμε ότι το αίμα ούτε αγοράζεται, ούτε αναπαράγεται, αλλά μόνο προσφέρεται», ανέφερε η κα. Χατζηδάκη, και πρόσθεσε «Στους στόχους μας το επόμενο διάστημα θα είναι η συνάντηση με τις εθελοντικές ομάδες, που δραστηριοποιούνται στον νέο «Καλλικρατικό» Δήμο Χανίων, όπως και η ίδρυση ειδικού Γραφείου Εθελοντισμού, προκειμένου να συντονιστεί και να οργανωθεί το εθελοντικό κίνημα στην πόλη μας».

 

Η Πρόεδρος του Συλλόγου Εθελοντών Αιμοδοτών Ν. Χανίων «Ο Άγιος Ιωάννης», Δέσποινα Ροδουσάκη, υπογράμμισε ότι πρόκειται για την πρώτη εθελοντική αιμοδοσία, που διοργανώνεται για το 2011, και χαρακτήρισε ικανοποιητική την προσέλευση του κόσμου. Παράλληλα, η κα. Ροδουσάκη γνωστοποίησε ότι εθελοντικές αιμοδοσίες θα πραγματοποιηθούν το προσεχές διάστημα στις 2 Μαρτίου στην Παλαιόχωρα και στις 16 Μαρτίου στο Τ.Ε.Ι. Χαλέπας.

 

p1

 

p2