Είσοδος      |     
Ενημέρωση
Αρχείο ΔΤ 2011

8/2/2011, Συνάντηση Δημοτικής Αρχής Χανίων με Συμβούλιο Δημοτικής / Τοπικής Κοινότητας Ακρωτηρίου για την Προώθηση των Τοπικών Προβλημάτων

08.02.2011 | Ώρα δημοσίευσης: 02:02

To νέο οργανωτικο-διοικητικό μοντέλο λειτουργίας τόσο της Κεντρικής Υπηρεσίας όσο και των Αποκεντρωμένων Δημοτικών Καταστημάτων του Δήμου Χανίων παρουσιάστηκε χθες Δευτέρα 7/2/2011 το απόγευμα από τη δημοτική αρχή των Χανίων στο Δημοτικό Κατάστημα της Δημοτικής Ενότητας Ακρωτηρίου.

Κατά τη διάρκεια συνάντησης με το Συμβούλιο της Δημοτικής και της Τοπικής Κοινότητας της Δημοτικής Ενότητας Ακρωτηρίου, καθώς και με τους εκλεγμένους Δημοτικούς Συμβούλους της εν λόγω περιοχής η δημοτική αρχή των Χανίων αποτελούμενη από τον Δήμαρχο Χανίων, Εμμανουήλ Σκουλάκη, τους Αντιδημάρχους Χανίων, Ελευθέριο Αμπαδιωτάκη, Εμμανουήλ Κεμεσίδη, Δημήτρη Λειψάκη, Μανούσο Λιονάκη, Νικόλαο Ξυνίδη, Κωνσταντίνο Πρωτοπαπαδάκη, Χρυσούλα Χατζηδάκη, και την Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου, Χριστίνα Φραγκογιάννη, παρουσίασε το νέο μοντέλο οργάνωσης και διοίκησης του Δήμου και των Αποκεντρωμένων Καταστημάτων. Παράλληλα δόθηκαν οι κατευθύνσεις για τη διαδικασία σύνταξης του προϋπολογισμού των Δημοτικών και Τοπικών Κοινοτήτων.

Ειδικότερα, ο Δήμαρχος Χανίων, Μανώλης Σκουλάκης, τόνισε ότι βασικός άξονας όλων των ενεργειών, που προωθούνται, είναι η αντίληψη για έναν ενιαίο Δήμο, ενώ παράλληλα εξέφρασε την πρόθεση της Δημοτικής Αρχής τα παλιά Δημαρχεία να καταστούν ζωντανά κύτταρα των τοπικών κοινωνιών. 

Από την πλευρά του ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος Οικονομικών, Διαφάνειας & Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης του Δήμου Χανίων, Κωνσταντίνος Πρωτοπαπαδάκης, ενημέρωσε τους εκπροσώπους της Δημοτικής Ενότητας για τη διαδικασία, που ακολουθείται αναφορικά με τη σύνταξη του προϋπολογισμού.

Ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος για τα Τεχνικά Έργα, Εμμανουήλ Κεμεσίδης, έκανε ειδική αναφορά στην καταγραφή των αναγκών, που πρέπει να διενεργηθεί σε κάθε Δημοτική Ενότητα μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα, προκειμένου να τεθούν οι προτεραιότητες και να συνταχθούν οι σχετικές μελέτες εν όψει της σύνταξης του προϋπολογισμού. 

Ακόμη, μεταξύ των θεμάτων, που αναπτύχθηκαν στο πλαίσιο της συνάντησης, περιλαμβάνονται οι πολιτιστικές εκδηλώσεις της περιοχής και ο θεσμός του Καρναβαλιού, η αξιοποίηση των αθλητικών χώρων, οι δομές πρόνοιας και οι σχολικές μονάδες. Ειδική αναφορά έγινε και στον πρωτογενή τομέα της περιοχής αλλά και στη σύσταση του Γραφείου Αγροτικής Ανάπτυξης, το οποίο θα συνδράμει και τους αγρότες του Ακρωτηρίου. 

Σήμερα Τρίτη 8/2/2011 στις 18.00 η δημοτική αρχή των Χανίων θα επισκεφθεί το Δημοτικό Κατάστημα Κεραμειών, ενώ την Πέμπτη 10/2/2011 στις 19.00 θα πραγματοποιηθεί συνάντηση με το Συμβούλιο της Δημοτικής Κοινότητας Χανίων στην Αίθουσα του Δημοτικού  Συμβουλίου Χανίων.

Οι επισκέψεις στα Αποκεντρωμένα Δημοτικά Καταστήματα του Δήμου Χανίων εντάσσονται στο πλαίσιο της βούλησης της νέας δημοτικής αρχής των Χανίων για συνεχή διάλογο και συνεργασία, με απώτερο στόχο την αξιοποίηση όλων των προτάσεων για την ανάπτυξη στο νέο Δήμο, την προώθηση των μείζoνων προβλημάτων και την καλύτερη εξυπηρέτηση των δημοτών.