Είσοδος      |     
Ενημέρωση
Αρχείο ΔΤ 2011

27/6/2011, «Λειτουργία νέου Τομέα ΕΚΑΒ στη δημοτική ενότητα Ν. Κυδωνίας: μετά από παραχώρηση χώρου από το Δήμο Χανίων»

27.06.2011 | Ώρα δημοσίευσης: 12:06

Τη δωρεάν παραχώρηση δημοτικού χώρου για την ίδρυση και λειτουργία ενός νέου Τομέα του ΕΚΑΒ Χανίων στη Δημοτική Ενότητα (Δ.Ε.) της Ν. Κυδωνίας – στο χώρο του πρ. Δημαρχείου στο Γαλατά - ο οποίος και θα καλύψει τις μεγάλες ανάγκες επείγουσας προνοσοκομειακής φροντίδας επισκεπτών και μόνιμων κατοίκων της περιοχής κατά τη θερινή περίοδο, αποφάσισε το Δημοτικό Συμβούλιο Χανίων, κατά την πρόσφατη συνεδρίαση του, μετά από εισήγηση του Δημάρχου κ. Μανώλη Σκουλάκη και κατόπιν σχετικού αιτήματος του ΕΚΑΒ Κρήτης.

 

Η λειτουργία του νέου Τομέα του ΕΚΑΒ στην περιοχή όπως ανέφερε ο Δήμαρχος Χανίων «θα λειτουργήσει επ’ ωφελεία του ευρύτερου κοινωνικού συνόλου, συμβάλλοντας τα μέγιστα στη βελτίωση των υπηρεσιών επείγουσας προνοσοκομειακής φροντίδας στη Δ.Ε. της Ν. Κυδωνίας, ο πληθυσμός της οποίας σχεδόν διπλασιάζεται κατά τους θερινούς μήνες, λόγω της τουριστικής κίνησης της ευρύτερης περιοχής» ενώ όπως σημείωσε «ο εν λόγω χώρος διαθέτει τόσο υποδομή στάθμευσης για το ασθενοφόρο όσο και ανάπαυσης για το πλήρωμα αυτού».

 

Σημειώνεται ότι ομόφωνη θέση υπέρ της παραχώρησης του δημοτικού χώρου και της δημιουργίας νέου Τομέα ΕΚΑΒ στη Ν. Κυδωνία είχε πάρει και το Συμβούλιο της Δημοτικής Κοινότητας Γαλατά.

 

Από την πλευρά του η διοίκηση του ΕΚΑΒ Κρήτης - με σχετικό επιστολή του Διευθυντή κ. Δ. Βουρβαχάκη - εκφράζει τις θερμές τις ευχαριστίες και την ευγνωμοσύνη της προς το Δήμαρχο Χανίων κ. Μ. Σκουλάκη για τις όλες ενέργειες τονίζοντας πως «για άλλη μια φορά αποδείξατε τν κοινωνικό σας ρόλο και την ευαισθησία σας σαν Δημοτική Αρχή στην αντιμετώπιση της Επείγουσας Προνοσοκομειακής Φροντίδας σε περιοχή ευθύνης σας».