Είσοδος      |     
Ενημέρωση
Αρχείο ΔΤ 2011

31/1/2011, Η ανάπτυξη του Δ. Χανίων περνάει μέσα από την επένδυση στον Πολιτισμό & στον Τουρισμό: Επισημάνσεις Δημάρχου Χανίων, Μ. Σκουλάκη σε Αναπτυξιακή Διημερίδα ΙΣΤΑΜΕ

31.01.2011 | Ώρα δημοσίευσης: 09:01

Τους αναπτυξιακούς άξονες του Δήμου Χανίων παρουσίασε ο Δήμαρχος Χανίων Μ. Σκουλάκης κατά τη διάρκεια της πρώτης ημέρας της Αναπτυξιακής Διημερίδας με θέμα: «Καλλικράτης: Βιώσιμα Αναπτυξιακά Μοντέλα. Δυναμική & Προκλήσεις. Η περίπτωση της Κρήτης» που διοργάνωσε το Ίδρυμα Μεσογειακών Μελετών, το ΙΣΤΑΜΕ και η Περιφέρεια Κρήτης στις εγκαταστάσεις του Μεσογειακού Αγρονομικού Ινστιτούτου Χανίων.

Όπως ανέφερε ο κ. Σκουλάκης «το μεγάλο στοίχημα για τη νέα δημοτική αρχή είναι η χάραξη ενός ρεαλιστικού πλαισίου προγραμματισμού και δράσεων, για όλα τα διαμερίσματα του Δήμου, ως ενδεδειγμένη και απαρέγκλιτη συνθήκη για την ισόρροπη ανάπτυξη. Ο νέος Δήμος οφείλει να βασίσει το αναπτυξιακό σχέδιο του στις ποιοτικές υπηρεσίες και υποδομές (ελεύθεροι χώροι, συγκοινωνία, χώροι στάθμευσης, κ.ά. υποδομές υγείας, χώροι επιμόρφωσης και πολιτισμού) καθώς και στην ολοκλήρωση των βασικών τοπικών και υπερτοπικών υποδομών (οδικοί άξονες, λιμάνι κ.α.) σημείωσε ο Δήμαρχος Χανίων.

«Όλες αυτές οι δράσεις υπηρετούν ένα και μόνο στόχο: ο Δήμος των Χανίων να καταστεί  ένας πρότυπος Δήμος, βιώσιμος και με προοπτικές πραγματικής ανάπτυξης» συμπλήρωσε ο κ. Σκουλάκης.

Αναφερόμενος στους άξονες προτεραιοτήτων οι οποίοι θα στηρίξουν την ανάπτυξη του νέου Δήμου Χανίων και  κατ΄ επέκταση ολόκληρου του Νομού - και οι οποίοι – όπως ανέφερε - με την ολοκλήρωση τους μπορούν να προσελκύσουν νέες επενδύσεις, λειτουργώντας κατά αυτόν τον τρόπο πολλαπλασιαστικά  για την τοπική οικονομία και το διαθέσιμο εισόδημα των πολιτών του Δήμου» ο κ. Σκουλάκης στάθηκε στην βελτιστοποίηση της εξυπηρέτησης του Δημότη και την καταπολέμηση της γραφειοκρατίας, στην αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών τουρισμού και στην επένδυση στον πολιτισμό. Ιδιαίτερες αναφορές έκανε στο ζήτημα της κρουαζιέρας και στο «πλούσιο απόθεμα πολιτιστικού κεφαλαίου, υλικού και άυλου, ανθρώπινου και μνημειακού που διαθέτουν τα Χανιά».

Τέλος ο κ. Σκουλάκης εξέφρασε την αισιοδοξία του πως «με συνεργασία με όλους τους φορείς και με σκληρή δουλειά μπορούμε να τα καταφέρουμε. Με τους πολίτες συμμέτοχους και συν-κοινωνούς αυτής μας της προσπάθειας. Είμαστε σίγουροι ότι θα είναι δίπλα μας, προκειμένου ο Δήμος Χανίων να γίνει ένας δήμος πρότυπο ανάπτυξης, δημιουργίας, και απασχόλησης» κατέληξε ο Δήμαρχος Χανίων.